Završni Masters u Londonu će dobiti novog šampiona. Za titulu će se boriti Dominik Tim (Austrija) i Stefanos Cicipas (Grčka). Ovog puta u meču za pehar neće biti nijednog od članova “velike trojke” - Rodžera Federera, Novak Đokovića i Rafaela Nadala.


Srbin i Španac su takmičenje završili u grupi, dok je Grk u polufinalu bio bolji od Švajcarca.


- Imao sam svoje šanse i nisam ih iskoristio. Rekao bih da je ključni momenat bio gem u kom sam promašio dva smeča. To mi se nije dogodilo skoro, možda čak i nikada. Uspeo sam da pređem preko toga, nastavio sam, imao dobar osećaj, ali to ne pomaže kada stvari ne funkcionišu kako treba. Na ovom nivou to ne sme da se događa - rekao je Federer.


PROČITAJTE JOŠ: Nadal: Nisam ni sanjao da ću ponovo biti broj jedan na kraju godine


Predstavnike medija je zanimalo i da li je ovaj turnir znak da je vreme za smenu generacija. To je iznerviralo Rodžera.


- Ne znam šta novo očekujete da kažem. Svake godine dobijam isto pitanje i dajem isti odgovor. Hoće li ova godina biti najbolja do sada? Možda. Ipak, problem je taj što smo Novak, Rafa i ja zdraviji nego proteklih godina. Setite se problema koje je Đoković imao sa laktom, Rafael sa kolenom, ja sa kolenom i leđima, Marej takođe nija tamo gde je bio.


PROČITAJTE JOŠ: Britanski teniseri kritikovali publiku u Londonu: Novak ovo nije zaslužio


U istom dahu je nastavio.


- Kada pogledamo ko je broj jedan i ko je sve bio na tronu svih ovih godina ludo je što je to uvek neko od nas trojice. Ali, mi ne postajemo mlađi što daje sve veće šanse mlađim igračima. Ne zato što smo mi lošiji, već zato što su oni sve bolji - završio je Federer.