Najbolji srpski teniser Novak Đoković moraće težim putem do polufinala završnog Mastersa u Londonu. Doskorašnji svetski broj jedan je u drugom kolu turnira poražen od Dominika Tima (6:7, 6:3, 7:6) i u četvrtak će morati sa savlada Rodžera Federera kako bi se plasirao u završnicu takmičenja.


- Još uvek sam u igri. Igraću protiv Rodžera - pobednik ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati. Sve je jednostavno – rekao je srpski as, koji nije štedeo na rečima pohvale Austrijancu.

- Nisam odigrao mnogo ovakvih mečeva u karijeri gde je moj protivnik išao bukvalno na svaki udarac. U nekim trenucima to je bilo zaista neverovatno, jer je svaku loptu udarao baš jako i to je ulazilo. Iskoristio je svaku priliku da udari loptu što je jače mogao. I ranije smo se susretali, znao sam kako igra, ali ono što je uradio ovog puta je stvarno posebno. Znao sam da može da igra na visokom nivou, ali ovog puta je to bilo fenomenalno.

Pročitajte još Na doručku sa Novakom, Rafom i Rodžerom: Ili ćemo sva trojica prestati sa tenisom ili neće niko (VIDEO)

Razloge poraza Đoković je potražio i u sopstvenom izdanju.

- Morao sam da se žestoko borim, i učinio sam to, vratio sam se u trećem setu posle njegovog brejka i vođstva 6:5, izborio taj-brejk. Vodio sam 3:0, pa 4:1, možda je trebalo u tim trenucima da budem agresivniji... Tim zaslužuje sve pohvale – rekao je Novak Đoković.