Slovakinja Dominika Cibulkova saopštila je danas da je odlučila da se povuče iz profesionalnog tenisa.

- Danas sa pomešanim osećanjima imam posebne vesti da podelim sa vama. Kao što znate, već nekoliko meseci nisam odigrala nijedan turnir. Ono što je počelo od povrede Ahilove tetive, razvilo se u jedan od najtežih trenutaka u mom životu - odlučivanje o tome šta da uradim sa teniskom karijerom - napisala je Cibulkova.

- Posle mnogo razmišljanja, razgovora i podrške koju sam dobila od porodice i prijatelja odlučila sam da se više ne vratim na teren kao takmičarka - dodala je 30-godišnja Slovakinja.

Cibulkova je tokom karijere stigla do 21 finala i osvojila je osam WTA titula, a najbolji plasman imala je marta 2017. godine kada je bila četvrta teniserka sveta.

Ona je 2014. godine postala prva Slovakinja koja je stigla do finala nekog grend slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji kada je u finalu Australijan opena izgubila od Na Li.

Cibulkova je 2009. godine igrala polufinale Roland Garosa, četiri puta je stizala do četvrtfinala Vimbldona, igrala je i osminu finala na Ju Es Openu 2010, a 2016. godine osvojila je završni WTA turnir.