Španski doktor otkrio detalje Nadalove povrede: Evo pod kojim uslovima Rafa može da igra u Londonu

Novosti online

05. 11. 2019. u 22:10

Шпански доктор открио детаље Надалове повреде: Ево под којим условима Рафа може да игра у Лондону
Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno, kaže Anhel Luis Kotoro

Rafael Nadal putuje u London, a da li će tamo i igrati još uvek nije izvesno. Španac ističe da će sve učiniti da se pojavi na završnom Mastersu, gde bi trebao da vodi veliku bitku sa Novakom Đokovićem. Mediji na Pirinejima juče nisu bili optimisti, Nadal je danas potvrdio da ide u London, a doktor Anhel Luis Kotoro, koji brine o Rafi, kaže da postoje dobre šanse da prvi teniser sveta zaigra na ATP finalu u Londonu.

- Bilo je teško napraviti procenu u to vreme. Pregledi nisu naročito pouzdani odmah posle nekoliko minuta. Morali smo zato da budemo vrlo oprezni i prava je odluka bila da se povuče jer nismo znali sa čime imamo posla. Sada znamo kakva je situacija i pokušaćemo da uradimo sve terapije i da prilagodimo servis kako bi mogao da igra. Postoje povrede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovde mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman“,kaže doktor Kotoro.

Doktor je potom objasnio da Nadalu predstoji dosta posla sa fizioterapeutom, termoterapija, antiinflamatorne mere… Zatim je rekao:

- Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gde se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Pre tri dana nismo imali dovoljno informacija da donesemo odluku, a sada sam optimista – ako Rafa izađe na teren, biće to zato što je u mogućnosti“.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

toma

06.11.2019. 19:01

To su sve samo špekulacije!i doktor i Nadal i sav taj gulaš oko toga. Švajcarci ih dobro pročitali, da od same Nadalove predaje meča pa do žrebovanja je bila gnusna spekulacija samog Nadala i celog njegovog tima dali će igrati ili neće. Eto otiće u London samo zato što ga voli i što mu je kući dosadno.