PORODICA ISPRED TENISA: Federer posle Pariza odustao i od januarskog ATP tura

Tanjug

sreda, 30. 10. 2019. u 11:34

ПОРОДИЦА ИСПРЕД ТЕНИСА: Федерер после Париза одустао и од јануарског АТП тура

Rodžer Federer foto: EPA

Posle razgovora sa porodicom i timom o predstojećoj godini, odlučio sam da će dve nedelje duže kod kuće dobro uticati na sve, rekao je Švajcarac

Švajcarski teniser Rodžer Federer saopštio je danas da neće igrati na ATP kupu u januaru u Australiji, pošto želi da provede više vremena sa porodicom.


Na prvom ATP kupu, koji se od 3. do 12. januara održava u Australiji, učestvovaće 24 ekipe na osnovu plasmana na svetskoj rang-listi najboljih tenisera.


"Sa velikim žaljenjem se povlačim sa tog takmičenja. Posle razgovora sa porodicom i mojim timom o predstojećoj godini, odlučio sam da će dve nedelje koje ću provesti duže kod kuće, dobro uticati na porodicu i na moj tenis", naveo je Federer, saopštili su organizatori.


Takmičenje na ATP kupu održaće se u Brizbejnu, Pertu i Sidneju.


Prvi teniser sveta Novak Đoković i drugi na ATP listi Rafael Nadal potvrdili su učešće.


Do sada se kvalifikovalo 18 zemalja, uz to da je domaća selekcija dobila vajldkartu, a posle 13. novembra biće poznato još šest učesnika.


Ekipe će biti podeljenje u šest grupa po četiri, igraće se po sistemu svako sa svakim, a pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane plasiraće se u finale u Sidneju.


U svakom meču igraće se dva singla i dubl.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije