SKANDALOZNO PONAŠANjE SRBINA U HAMBURGU: Troicki vrištao na sudiju - Pogledaj je, trese se, ona misli da sam veštica (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2019. u 19:31

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ СРБИНА У ХАМБУРГУ: Троицки вриштао на судију - Погледај је, тресе се, она мисли да сам вештица (ВИДЕО)
Srpski teniser Viktor Troicki nije bio zadovoljan suđenjem na čelendžeru u Hamburgu

Viktor Troicki je poznat kao skandal majstor. Srbin je znao da briljira na teniskom terenu i sa odličnim rezultatima, ali i sa sukobima sa sudijama. Troicki nikada nije prezao da uđe u ozbiljne rasprave, što ga je često koštalo mnogo boljih rezultata.

Jedan takav događaj se desio i na zalasku karijere. Naime, Viktor nije bio zadovoljan suđenjem u osmini finala turnira u Hamburgu, gde se sastao sa Špancem Bernabeom Zapatom Miraljesom.

Pri rezultatu 4:4 u drugom setu Viktor je spasao jednu brejk loptu udarcem za koji je Španac mislio da je u autu, ali se sudija prvobitno nije oglasio.

Španac je legao na pod napravivši scenu, a onda je linijski sudija posle par sekundi konfuzije došla do glavnog sudije rekavši mu da je dosudila aut za Viktorov udarac, ali je "zaboravila da to izgovori", već je samo pokazala rukom. Sudija je preinačio prvobitnu odluku da Troicki dobija poen, pa je srpski teniser izgubio gem i pretrpeo brejk, posle čega je usledila nova drama.

"Dođi ovamo, kunem ti se da ću napraviti problem. Dođi ovamo, napraviću problem", govorio je Troicki supervizoru koji je bio blizu terena.

Troicki se zatim okrenuo ka sudiji, koji mu je tražio razlog za pozivanje supervizora, posle čega se Troicki vrlo glasno prodrao na njega: "Da li hoćeš problem? Pozovi ga".

Srpski teniser je objasnio razlog kao taj što sudija "nije bila sigurna" oko svoje odluke verovatno želeći da se poen promeni.

"Kunem ti se, draću se još više na tebe ukoliko se ne predomisliš", bile su reči Troickog.

Troicki je nastavio da se dere na sudiju:"Nemoj da lažeš, nije ništa rekla".

Nekada 12. teniser planete, a trenutno 159, nastavio je da objašnjava svoj stav i ušao u raspravu sa sudinicom, koja i dalje nije bila potpuno siguran u ono što je mislila.

Za razliku od razgovora sa glavnim sudijom Viktor nije bio toliko neprijatan dok je pričao sa linijskim.

"Pogledaj je, trese se... Ne želim da se derem na nju, ali ona ne zna pravila. Ne želim da je uplašim, ona misli da sam ja veštica koja će je uplašiti. Samo reci istinu, rekla si da nisi sigurna",nije odustajao Troicki.

Ipak, molbe srpskog tenisera nisu urodile plodom, pa je ostala odluka da poen pripadne Miraljasu.

Troicki je trebalo da odmah izađe na teren i nastavi meč, ali je odlučio da sedne na stolicu rekašvi "da on nije imao pauzu".

Sudija je tada popustio i rekao Miraljasu, koji je bio na servis linij spreman da započne poen, da će dopustiti Troickom da predahne.

"Nije njena krivica, tvoja je krivica. Ali, ne krivim tebe", rekao je Troicki tokom pauze, pa ga je sudija upitao šta je od njega očekivao. "Iskreno, ne očekujem ništa od tebe. Možda jedino očekujem da padneš sa stolice. To je jedino što očekujem", jasan je bio srpski teniser.

Miraljas je u narednom gemu servirao za meč, imao i meč loptu, ali je Troicki nekako uspeo da nađe snagu i motiv, da se izvuče iz problema i da vrati brejk.

Nedugo zatim Viktor je osvojio svoj servis gem i poveo sa 6:5, a to je nateralo Španca da krene u raspravu sa sudijom.

"Hajde čoveče, pa ja nisam glup. Ništa ne radiš kada si tu. Da li je ovo ATP?",govorio je Zapata Miraljas.

Viktor je prvi oduzeo servis rivalu, poveo sa mini-brejkom, ali ponovo "stao" i na kraju izgubio meč u dva seta – 6:3, 7:6(4).

Po završetku meča i dalje je bilo neprijatno, jer su gledaoci bili primorani da čuju neartikulisane zvukove koje je ispuštao Miraljas, dok je Troicki mirno došao do klupe i zaputio se van terena, barem dok su kamere i dalje snimale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Бане Војнов

24.10.2019. 22:50

Виктор Троицки је РУС ( његовог оца мајка је била полазница Харковског института који је по изгнанству из Русије ( окт.револуције)егзистирао у Новом Бечеју до 1931.год.он може бити сам тенисер из Србије АЛИ је РУС по националности .

Marko

24.10.2019. 23:15

Bolje da poboljsa svoj kvalitet igre umesto sto se svadja i bruka i sebe i Srbiju, licno mislim da je mnogo daleko i od Noleta i od Janka i kao teniser i kao osoba.