ĐERE REŠIO ZDRAVSTVENI PROBLEM: Laslo se oporavio od koksakija i počeo sa treninzima

Đ.M.

18. 10. 2019. u 10:51

ЂЕРЕ РЕШИО ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМ: Ласло се опоравио од коксакија и почео са тренинзима
Srpski teniser Laslo Đere oporavio se od koksaki virusa i počeo sa treninzima

LASLO Đere je polovinom februara osvojio Rio de Žaneiro (ATP 500), pa do polufinala u Sao Paulu (ATP 250) i Budimpešti (ATP 250), trećeg kola mastersa u Madridu i Rolan Garosa, polufinalu Umaga (ATP 250), penjao se do 27. mesta ATP liste, najavljujući da bi do kraja sezone mogao da bude član društva top 20. Nažalost, na tom putu ga je usporilo narušeno zdravlje.


Po povratku sa američke turneje, pregledi su pokazili da je srpski teniser igrao pod koksaki i citamegalo virusom, kao i mononukleozom.


- Srećom, koksaki virus je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti - kaže Đere.


U pauzi je radio magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena, a rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su zadovoljavajući. Virus je suzbijen, pa je Laslo dobio dozvolu da ponovo počne sa treninzima, a uskoro se očekuje i da se vrati u takmičarski ritam.


- Prijavio sam učešće na turnirima u Bazelu (21-27. oktobar, ATP 500) i mastersu u Parizu (28. oktobar - 3. novembar). Uželeo sam se tenisa, i sada je najvažnije da radim na kondiciji. Iz dana u dan se osećam bolje. Voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za Bazel, na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana - dodao je Đere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Jos jedan

18.10.2019. 12:02

Iako npr. analize krvi na koksaki virus pokazuju da titar nije znacajno povišen, svakako bi najmanje sest meseci trebalo da se organizam oporavi mada je to individualno. Nije samo srce ugroženo, iako se srećom tu zbog umora i aritmije prisustvo virusa najcesce otkrije. Opasnije je sto virus moze da zahvati i druge organe, koji drugačije reaguju i zamagljuje se pravo stanje a zbog sumnji na druge bolesti prava pomoc kasno stigne. Zbog oslabljenog imuniteta ceo organizam je u riziku. Odmor je lek.