LASLO Đere je polovinom februara osvojio Rio de Žaneiro (ATP 500), pa do polufinala u Sao Paulu (ATP 250) i Budimpešti (ATP 250), trećeg kola mastersa u Madridu i Rolan Garosa, polufinalu Umaga (ATP 250), penjao se do 27. mesta ATP liste, najavljujući da bi do kraja sezone mogao da bude član društva top 20. Nažalost, na tom putu ga je usporilo narušeno zdravlje.


Po povratku sa američke turneje, pregledi su pokazili da je srpski teniser igrao pod koksaki i citamegalo virusom, kao i mononukleozom.


- Srećom, koksaki virus je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti - kaže Đere.


U pauzi je radio magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena, a rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su zadovoljavajući. Virus je suzbijen, pa je Laslo dobio dozvolu da ponovo počne sa treninzima, a uskoro se očekuje i da se vrati u takmičarski ritam.


- Prijavio sam učešće na turnirima u Bazelu (21-27. oktobar, ATP 500) i mastersu u Parizu (28. oktobar - 3. novembar). Uželeo sam se tenisa, i sada je najvažnije da radim na kondiciji. Iz dana u dan se osećam bolje. Voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za Bazel, na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana - dodao je Đere.