NOVAK KRALj JAPANA: Đoković demonstrirao silu u Tokiju i osvojio 76. trofej u karijeri

Novosti online

06. 10. 2019. u 08:00

НОВАК КРАЉ ЈАПАНА: Ђоковић демонстрирао силу у Токију и освојио 76. трофеј у каријери

Foto EPA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na turniru u Tokiju, pošto je u finalu savladao Australijanca Džona Milmana 6:3, 6:2

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na turniru u Tokiju, pošto je u finalu savladao Australijanca Džona Milmana 6:3, 6:2.

Đoković je i treći put u karijeri bio bolji od Milmana i osvojio 76. trofej u karijeri.

Turnir u Tokiju, iz serije 500, igrao se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.


PRVI SET

1:0 Novak osvaja prvi gem na svoj servis. Nije bilo lako, dve greške Đokovića iz bekhenda za 0:30. Srbin je bio u probelmu, a onda četiri maestralna poena za start finala u Tokiju.

1:1 Milman bolje od rivala kreće n a svoj servis. Australijanac lagano dolazi do 30:0, pa jedan poen za Novaka i onda dva rutinska za Milmana za njegov prvi gem.

2:1 Mnogo sigurni servis gem za Đokovića. Zagrejala se mašina kreće Novak sa svojom prepoznatljivom igrom. Tri poena u stilu najboljeg igrača sveta, pa jedan mali poklon Milmanu i onda nova poruka Australijancu ko je gazda u Tokiju.

3:1 Brejk! Novak prvi uzima rivalu servis u finalu Tokija. Milman igra pod pritiskom, osetio je to Đoković ušao u servis Australijancu. Lagano je Srbin došao do 15:40 i odmah iskoristio prvu brejk loptu. Meastralan poen Đokovića, koji je odlučio da prekine jednu dužu razmenu i izađe na mrežu i reši gem.

4:1 Tako se potvrđuje brejk. Đoković nije dozvolio rivalu da uzme poen na njegov servis i ide Novak sigurno ka osvajanju prvog seta.


Foto EPA

4:2 Najbolji servis gem Milmana u finalu Tokija. Australijanac odgovara Đokoviću na isti način i uzima gem bez izgubljenog poena. Kumovao je Novak dosta tome, sa dosta grešaka.

5:2 Tri odlična servisa i za tili čas Novak je na 40:0, pa jedna greška Đokovića, koja nije karakteristična za najboljeg tenisera sveta. I još jedna,sada iz forhenda. Zakomplikovao se gem, ali tu je servis i Novak na korak od prvog seta.

5:3 Milman se ne predaje i dalje je u prvom setu. Bekhend nikako ne sluša Novaka, Srbin mnogo poklanja poena rivalu, ali i dalje ima brejk prednosti. Đoković sada servira za set.

6:3 Odlično kreće sa "viner" udarcom Novak. Milman preti 15:15, ali opet dobar poen Đokovića i još bolji Australijanca - 30:30. I onda ubrzava Srbin i sa dva sigurna udarca rešava set i dolazi do prednosti.


Foto EPA

DRUGI SET

1:0 Brejk Đokovića! Čudan servis gem Milmana, Novak je poklanjao poene Australijancu i Džon je stigao na poen od gema 40:15. A onda se upalila mašina, krenuo je Srbin da crta po terenu i dolazi do ranog brejka.

2:0 Novak je potvrdio brejk. Činilo se da će Srbin to lako uraditi, ali od 40:0 je dozvolio Milmanu da uzme dva poena, pa kao po običaju sebi pripisao onaj najvažniji.

3:0 Dupli brejk Đokovića. Težak gem i možda najduži na meču osvaja Novak. Srbin je izgleda odlučio da reši meč što pre.

4:0 Novak je kao zid. Fenomenalno igra Đoković u drugom setu, Milman kao da ne postoji na terenu. Još dva gema je Srbin od trofeja u Tokiju.

4:1 Milman osvaja prvi gem u drugom setu. I to najubedljivi servis gem Australijanca. I Novak je malo spustio gas.

5:1 Još jedan maestralan servis gem Đokovića. Novak je bez greške došao na gem od titule u Tokiju.

5:2 Milman ostaje još malo u meču. Australijanac je imao 40:0, a onda je Novak zapretio sa dva poena i ponovo je zakazao bekhend, udarac koji nikako ne sluša Đokovića.

6:2 Đoković osvaja još jedan servis gem, koji je označio i kraj meča, kao i titulu za Novaka u Tokiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Miki-Zg

06.10.2019. 10:02

Nole je vrlo kvalitetno odigrao Tokio .Servis ,retern ,forhend ,jedino bekend u pojedinim trenucima nije najbolje funkcionirao .Neka tako bude u Šangaju ,Parizu ,Londonu !