BJANKAAndresku sprečila je veliku Serenu Vilijams da sruši rekord legendarne Kris Evert. Tinejdžerka iz Tornhila, predgrađa Toronta, je u svom prvom grend slem finalu, Ju-Es openu savladala šestostruku pobednicu Otvorenog prvenstva Amerike sa 6:3, 7:5.

Bjanka je rođena 16. juna 2000. u Misisauagiju. Odrasla je u Tornhilu i pravo je otkriće u 2019. godini. Andreski je na terenu dinamit, van njega je mirna, nasmejana, duhovita. Devojka, poreklom iz Rumunije pokazala je protiv Serene Vilijams, osvojačice 23 grend slem titula, da ima gen šampiona.

- Nije bilo prvi put da zamišljam kako igram sa Serenom. Bilo je ludo... O ovom trenutku sanjam još od Oranž bola, nekoliko meseci posle toga sam mislima da mogu da igram na ovom nivou. Od tada, skoro svakog dana imam vizualizaciju - rekla je suznih očiju na konferenciji za medije Bjanka.

Andresku je prošle godine ispala u kvalifikacijama, a u svom debiju u glavnom žrebu je briljirala. Ostala je hladnokrvna i kada je u drugom setu dozvolila Sereni da se posle 5:1 vrati u igru i izjednači na 5:5.

- U jednom trenutku sam posumnjala, jer sam gledala mnogo puta kako se Serena vraćala iz takvih situacija. Rekla sam sebi da treba samo da se držimo moje taktike - istakla je Bjanka Andresku.

Sjajna Kanađanka je podvukla da je od početka imala jasnu taktiku:

- Prvi gem i brejk su me obradovali, mislim da je napravila duplu grešku na brejk lopti. Plan je bio da se od početka radi naporno za svaki poen, da vratim što je moguće više servisa u teren.

NIKAD NE ODUSTAJEM

TITULA u Njujorku donela joj je i 3,85 miliona dolara.

- Nikad nisam imala toliko novca u životu. Ipak, ta vizualizacija uspeva, imam najveći mogući osmeh na licu. Od te navike nikad ne odustajem. Jako sam srećna što ne odustajem od svojih snova - naglasila je Andresku.