TVOJ DUH NAS VODI I ČUVA: Novak posetio Naučni centar Nikola Tesla u Njujorku

Đ. M.

sreda, 04. 09. 2019. u 19:08

ТВОЈ ДУХ НАС ВОДИ И ЧУВА: Новак посетио Научни центар Никола Тесла у Њујорку

Novak Đoković

Bilo je nestvarno hodati zemljom na kojoj je Tesla stvorio neke od najznačajnijih izuma koji su danas integralni deo modernog sveta – napisao je Đoković
POVREDA ramena je skratila obaveze Novaka Đokovića na terenima "Flašing medousa", pa je srpski teniser neočekivano dodatno slobodno vreme u Njujorku iskoristio da poseti Naučno-tehnološki centar "Tesla" na Long Ajlendu, gde je svojevremeno bio Vardenklifski toranj, odnosno eksperimentalna bežična stanica koju je dizajnirao čuveni naučnik.

- Obišao sam Naučni centar "Nikola Tesla" na Long Ajlendu u Americi. Hvala dragim ljudima iz organizacije koji su me toplo dočekali i dozvolili da se bolje upoznam sa Centrom. Bilo je nestvarno hodati zemljom na kojoj je Tesla stvorio neke od najznačajnijih izuma koji su danas integralni deo modernog sveta. Nikola Tesla je bio multidimenzionalni čovek koji je toliko uradio za ovaj svet da će proći još mnogo godina pre nego što to u potpunosti shvatimo. Hvala ti, veliki Tesla. Živeo još dugo tvoj legat i tvoj večni duh koji nas vodi i čuva - stoji opis u fotografiji na kojoj teniska veličina pozira pored spomenika naučnog giganta koji nikada nije zaboravio srpske korene.

Zato su i na poleđini postolja spomenika uklesane Tesline reči:

- Ako budem imao sreće da ostvarim bar neke od svojih ideja, to bi bilo od koristi celokupnoj ljudskoj vrsti. Ako se moje nade obistine, najslađa misao bi bila da je sve to dostignuće jednog Srbina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije