SILAZAK sa trona u Sinsinatiju nije previše uticao na raspoloženje Novaka Đokovića, čiji je cilj na američkoj mini- turneji jasan - odbrana pehara na Ju-Es openu (26. avgust - 8. septembar). Ukoliko podigne trofej koji je izradila čuvena juvelrnica Tiffany & co, Srbin će postati tek peti teniser u Open eri kome je to pošlo za rukom u četiri navrata, odnosno tek deveti od 1881. kada je na terenu Kazina Njuport, u istoimenom gradu najmanje američke države Rod Ajlend održan prvi turnir.


- Volim da igram u Njujorku, mislim da imam dobre šanse za titulu - ne krije Novak ambicije koje nisu splasle posle eliminacije u polifinalu u Sinsinatiju od Danila Medvedeva, kasnijeg pobednika turnira. - Kada se sve sabere, ima mnogo toga pozitivnog u mojoj igri. Možda sam izgubio meč, ali verujem da nisam mnogo grešio. Izgubio sam od tenisera koji je igrao zadivljujuće. Idemo dalje. Sledi Njujork, odnosno nedelju dana treniranja i priprema.

Možda publika na terenima "Flašing medousa" nije uvek pokazivala simpatije prema najboljem na svetu, ali on je uvek isticao odlične uslove.

Pročitajte još NOVAK U NjUJORKU PRESKAČE KONORSA: Pobedama u Sinsinatiju Đoković vladavinu na vrhu ATP liste produžio za bar mesec

- Dopadaju mi se uslovi, igranje na Centralnom terenu. Boriću se za titulu kao svi drugi. Mislim da imam dobre šanse. Osećam se dobro i jedva čekam da turnir počne.

NAGRADNI FOND 57.238.700 $
NAGRADNI fond na ovogodišnjem Ju-Es openu biće rekordnih 57.238.700 dolara. Pobednici u singl konkurenciji tenisera i teniserki dobiće čekove na po 3,85 miliona, finalistima sledi po 1,9 miliona.

Učesnicima samo prvog kola sleduje ček na 58.000, što je više nego što su šampioni dobijali do 1973. godine. Osvajačima pehara u dubl konkurenciji muškaraca i žena sleduje i ček od 750.000 dolara (koje deli par), dok će pobednici miks dubla inkasirati "samo" 160.000.