Neće Novak Đoković imati priliku da obrani titulu na turniru u Sinsinatiju. Glavni "krivac" za to je Danil Medvedev (Rusija).

Mladi ruski teniser je posle velikog preokreta došao do pobede - 3:6, 6:3, 6:3. U borbi za pehar ga čeka duel sa Davidom Gofanom (Belgija) koji je savladao Rišara Gaskea (Francuska) – 6:3, 6:4.

Rus je posle izgubljenog prvog seta u završnici drugog i celom trećem igrao hazarderski. Slao veoma snažne druge servise, dosta rizikovao, ali mu se sve to isplatilo. Trijumfom je pokazao zbog čega je na prethodna dva turnira u Vašingtonu i Sinsnatiju stizao do finala.

00:44 - PRVI SET

1:0 - Siguran početak za srpskog igrača. Dobri servisi, forhendi, dovoljno za "zagrevanje".

1:1 - Medvedev je, uz malo problema, izjednačio. Gem je obeležio drugi poen, Medvedev je diktirao tempo, da bi Novak sjajnim drop-šotom naterao Rusa da dođe na mrežu, uspeo je da vrati, da bi Đoković iz čučećeg položaja samo postavljanjem reketa nekako uspeo da vrati lopticu u polje protvinika i da dobije poen. Došao je srpski igrač do 30:30, usledila su dva odlična servisa Medvedeva, dovoljno za osvajanje svog prvog gem na meču.

2:1 - Brz gem Đokovića završen as udarcem. Na prvoj kratkoj pauzi Novak ima prednost.

2:2 - Medvedev je veoma snažnim udarcima pokazao kakvim arsenalom raspolaže. Posebno kada je forhend u pitanju.

3:2 - Za razliku od prethodna dva Đokovićeva servis gema, u ovom je Medvedev znatno bolje odigrao, ali je rezultat bio isti - Novak ga je osvojio.

4:2 - BREJK! Dva puta je Novak dolazio do "đusa" (40:40), dve gem lopte je imao Rus, ali je prvu šansu koju je dobio Đoković iskoristio. Odlično odigran poen, sve je vraćao i na kraju sjajnom forhend paralelom došao do prvog brejka na meču.

5:2 - Novak ekspresno potvrđuje napravljeni brejk i uvećava vođstvo u prvom setu.

5:3 - Medvedev je uspeo da se izvuče iz teške situacije i da ostane u prvom setu.

6:3 - Prvi set je gotov. Rutinski je Novak odradio posao u svom servis gemu i prvu loptu pretvorio u poen i vođstvo u setovima.

01:18 - DRUGI SET

0:1 - Nije Medvedev dozvolio da gubitak prvog seta utiče na njega. Drugi set je započeo osvajanjem gema na svoj servis.

1:1 - Nastavio je Đoković tamo gde je stao u prvom setu, siguran gem uz jedan izgubljen poen. Ono što je primetno u igri Rusa jeste da je prišao više osnovnoj liniji i da će pokušati da promeni taktiku u drugom setu.

1:2 - Okršaj odličnog servisa i još boljeg riterna je u trećem gemu pripao Medvedevu. Novak je imao priliku da dodatno zakomplikuje gem, ali je nije iskoristio. U pauzi je Rus tražio da lekar dođe na teren.

2:2 - Još jedan brz i rutinski osvojen gem za srpskog tenisera kojim ponovo dolazi do izjednačenja.

2:3 - Propustio je Novak dobru priliku. Imao je brejk loptu, Medvedev je odservirao as, da bi potom loše procenio let lopte, dovoljno da se Danil izvuče i povede.

3:3 - Dobio je Rus masažu u pauzi između petog i šestog gema, da bi po povratku na teren Đoković furiozno osvojio gem.

3:4 - Započeo je Novak gem na servis protivnika osvajanjem dva poena u nizu, međutim naredna četiri su pripala Medvedevu koji je tako zadržao prednost.

3:5 - BREJK! Medvedev je gem na Novakov servis započeo tako što je osvojio prva dva poena, Novak je dobio naredna dva, da bi onda pokušao drop-šot koji je završio u mreži. Usledio je promašen prvi servis, pa perfektan ritern Rusa za prvi brejk.

3:6 - Savršen servis gem Medvedeva koji dolazi do izjednačenja i "zakazuje" treći set.

01:52 - TREĆI SET

1:0 - Gubitak seta nije uticao na Đokovića. Ekspresno, sa četiri veoma brza poena Novak je došao do gema.

1:1 - Veoma agresivna igra sa obe strane. Medvedev uzvraća na identičan način i bez izgubljenog poena dolazi do gema.

1:2 - BREJK! Medvedev ponovo oduzima servis Đokoviću i dolazi do prednosti u odlučujućem setu.

1:3 - Medvedev nastavlja sa riskantnim servisima. Drugi servis je išao skoro 190 kilometara na sat, ali mu to daje rezultat. Uspeo je da potvrdi brejk.

2:3 - Prekinuo je Đoković seriju protivnika, uspeo da osvoji gem na svoj servis i da smanji zaostatak.

2:4 - Nastavio je Medvedev za hazarderskom igrom, drugi servisi mu prelaze 190 km/h i to za sada daje rezultat. Novak je došao do 40:40, ali ne i do šansi za brejk.

3:4 - Novak nastavlja da prati protivnika. Sigurno dolazi do novog gema i ponovo smanjuje zaostatak.

3:5 - Nije Medvedevu više bitno da li je prvi ili drugi servis, i jedan i drugi idu i preko 200 kilometara na sat. Rizikuje, gubi neke poene, ali više ih dobija. Odličnim forhendom je došao na korak do trijumfa.

3:6 - BREJK ZA KRAJ! Medvedev je oduzeo servis Đokoviću i tako došao do pobede i plasmana u finale.