PABLO Karenjo Busta se trudio koliko je mogao, ali nije bio prevelika prepreka Novaku Đokoviću (6:3, 6:4). Po jedan brejk u svakom setu bili su dovoljni najboljem teniseru sveta da oko 90 minuta stigne do četvrtfinala mastersa u Sinsinatiju gde je rano jutros igrao sa Francuzom Lukom Pujom.


- Krajnji ishod ne pokazuje realno stanje na terenu, jer je bila velika borba. Zadovoljan sam što me je servis služio, mislim da je to bio najbolji segment moje igre - rekao je Đoković posle meča, u kome Španac nije tek tako hteo da odustane od borbe.


PROČITAJTE JOŠ: Đoković: Rezultat ne pokazuje pravu sliku


Čak je i početkom drugog seta zapretio sa dve brejk lopte. Ipak, kvalitet je isplivao na površinu...


- Iznenadio me je agresivnošću sa osnovne linije. Morao sam da igram na visokom nivou ceo meč. Možda sam mogao i ranije da rešim, propustio sam dve brejk lopte na 3-1 u drugom setu, ali generalno sam pružio dobru partiju, sigurno za dva nivoa bolju u odnosu na meč sa Kverijem - bio je iskren Đoković.


Kao ni Rodžer Federer, koji nije želeo da komentariše, jer nije bio raspoložen, ni Novak nije hteo da se bavi neprimerenim ponašanjem Nika Kirjosa.


PROČITAJTE JOŠ: KIRJOS NOVČANO KAŽNjEN: ATP najavljuje istragu posle novog ispada


Australijanac je zbog još jednog "cirkusa", lomljenja reketa ispred svlačionice, zatim vređanja i pljuvanja sudije, kažnjen sa 113.000 dolara. Ali to nije konačna kazna, jer ATP razmišlja i o vremenskoj suspenziji.


- Verujem da je to kazna u dogovoru između ATP i turnira i da je doneta u odnosu na ozbiljnost ponašanja igrača. Zaista je teško da se sudi i kaže šta je ispravno, a šta pogrešno, da li je Nik trebalo da bude više kažnjen ili manje...


Mišljenje o Kirjosovom incidentu dao je Endi Mari.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI ISPAD KIRJOSA: Psovao i pljuvao sudiju, polomio dva reketa (VIDEO)


- Saosećam sa sudijom Fergusom Marfijem, koji svakako ne bi trebalo da trpi njegove ispade - rekao je Mari za Bi-Bi-Si. - Skrenuo sam Kirjosu pažnju na neke stvari i rekao da bi trebalo da se ponaša kao u Vašingtonu. Ali, očigledno se sada vratio starim navikama, što je katastrofalno. Trebalo bi da shvati da je ovo što je pokazao u Sinsinatiju loše i za njega i za tenis.