Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim košarkašicama i teniseru Novaku Đokoviću na rezultatima koje postižu, ali i pozdravio način na koji Đoković, kako ističe, gradi mostove prema Hrvatima i drugima.

- Reći ću nešto što neće naići na odobravanje javnosti, ali dobro je videti u srpskom boksu ili boksu Đokovića i neke druge, a ne samo Marjana Vajdu. Tako se prave mostovi za budućnost - rekao je Vučić, povodom informacije da je Đoković angažovao bivšeg hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića tokom Vimbldona.

Đokoviću je poželeo da osvoji što više grend-slemova i čestitao na svemu što je do sada postigao, napomenuvši, da se za njega uvek kaže da je Srbin, ali da je on zapravo Srbin sa severa Kosova.

Upitan kako komentariše rezultate košakašica, on kaže:

- Ko sam ja da očekujem nešto od sportista, košarkašicama čestitam na izvanrednoj borbi, bile su fantastične sinoć. Očekujemo uvek najviše, možda smo malo nezahvalni, ali valjda nas to gura napred. Oni su ponos i dika - rekao je Vučić, komentarišući utakmicu Srbija-Španija koju je naša ženska košarkaška reprezentacija izgubila.