Marej najavio mogućnost igranja u singlu na Ju Es openu

Beta

ponedeljak, 24. 06. 2019. u 12:33

Мареј најавио могућност играња у синглу на Ју Ес опену

Endi Marej foto Tanjug AP

Ne radi se samo o povratku na teren i igranju u singlu, već da dugoročno zaštitim kuk, da moji mišići budu u ispravnoj ravnoteži, da ne utičem stalno na kuk, na isto mesto, kaže Endi Marej

Britanski teniser Endi Marej rekao je da postoji mogućnost da igra u singlu na ovogodišnjem Ju Es openu, ako sve bude išlo po planu.

Marej je sinoć zajedno sa Špancem Felisijanom Lopesom osvojio titulu u dublu na londonskom Kvinsu, samo 146 dana od operacije kuka. Oni su pobedili američko-britanski dubl Radživa Rama i Džoa Salisberija sa 7:6, 5:7, 10:5.

Marej je na početku turnira rekao da mu pobeda nije u prvom planu, ali je posle dobrog rezultata izrazio nadu da može da se takmiči u singlu na grend slem turniru, ranije nego što je očekivao.

Upitan o mogućnosti da zaigra u singlu na Ju Es openu, on je odgovorio: "Moguće je, da".

"Ali, nije važno, zaista. Bilo bi lepo igrati na Ju Es openu, ali ako ne, toliko sam uživao i bio srećan posle pobede u prvom kolu turnira, da mi je to dovoljno. Ne moram da odem na Ju Es open i budem konkurentan i osvojim turnir da bih uživao", rekao je Marej, preneli su britanski mediji.

Marej je naveo da će pratiti svoj tempo i da se nada da će napredovati, pre svega na fizičkom planu.

"Ne radi se samo o povratku na teren i igranju u singlu, već da dugoročno zaštitim kuk, da moji mišići budu u ispravnoj ravnoteži, da ne utičem stalno na kuk, na isto mesto. Moram da poboljšam opseg pokreta u kuku, pa da kada menjam pravac i ostalo, ima malo više slobode da se kreće", dodao je on.

"To i radim. Ne radi se samo o ovoj nedelji ili sledećoj nedelji. Želim da to traje dugo, pošto je lepo osećati se ovako", rekao je 32-godišnji Marej.

Takmičenje na poslednjem grend slem turniru u sezoni, Ju Es openu počinje 26. avgusta i trajaće do 8. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije