NIK Kirjos ne može da u javnim nastupima "ne izađe" van terena pristojnog. Nekad su na udaru sudije, nekad publika, a često i igrači. "Gađa", direktno ili indirektno, najviše one najveće. Nedavno je Rafaela Nadala nazvao gubitnikom, a zatim "otkrio" da Novak Đoković ima bolesnu opsesiju da bude voljen... Obojici velikih nije palo na pamet da ulaze u javnu duskusiju sa australijskim teniserom, koji očigledno žudi za daleko više medijske pažnje nego što je dobija, pa makar i na takav način.

Samo nekoliko sati kasnije, pošto je Novak prilikom opširnog razgovora u Beogradu sa srpskim medijima rekao da se ne opterećuje izjavama Kirjosa, Australijanac je u TV emisiji "Tenis za decu", koja se emituje tokom turnira u Kvinsu, a u kojoj najmlađi razgovaraju sa igračima, opet imao jeftin šou.

- Endi je sigurno bolji. Vodi u međusobnim duelima 5:1. Osvojio je grend slem turnire i jedan je od najboljih svih vremena - odgovorio je Kirjos na pitanje malog novinara Vuka Vitića ko je bolji teniser, on ili njegov prijatelj Mari.

PROČITAJTE JOŠ: SA OLIMPA NA VIMBLDON: Đoković se na "Teniskoj akademiji Tipsarević" sprema za odbranu krune u Londonu (FOTO+VIDEO)

MARI: ĐOKOVIĆ I JA SMO PRIJATELjI ZA razliku od Kirjosa, Endi Mari je, govoreći u istoj emisiji, na pitanje mladog novinara Vuka Mitića da li su on i Novak prijatelji, između ostalog rekao: - Da li smo prijatelji? Protiv njega sam igrao mnogo puta. Znamo se veoma dugo, od kada smo imali po 13 godina. Svrstao bih ga među prijatelje.

Na asistenciju dečaka da ne treba da zaboravi Đokovića, dodao je: - Koga? Ne znam ko je to?

- Srpski teniser - pojasnio mu je Vuk.

- A da, mislim da ga znam. Izvini - "ispravio" se Kirjos, koji se u prvokacijama upućenim ka Novaku oslanja na međusobni skor od 2-0, ostvaren u prvom delu 2017. godine, kada su se jedina dva puta sastali Australijanac i Srbin.

Ali, iskreno, tih pobeda se samo Kirjos seća, većina teniskog sveta okrenuta je trofejima, kojih on ima samo pet, a Đoković "malo" više...

Tako da ako Australijanac želi više pažnje, odnosno da postane novi Džon Mekinro, koga ipak istinski ljubitelji tenisa više pamte kao jednog od najboljih, a ne po nekim rakccijama, trebalo bi više da se okrene terenu.

PROČITAJTE JOŠ: POMOĆ GORAŽDEVČANIMA: Srpski teniseri velikog srca