NOVAK Đoković je spreman. Ovih dana pleni na treninzima na Rolan Garosu. Juče je naporno trenirao sa Dominikom Timom na stadionu "Suzan Lenglen", a posle se pozdravio i porazgovarao sa Kristinom Mladenović koja je imala termin posle njega. Raspoložen je i s nestrpljenjem čeka mečeve. To je i potvrdio na jučerašnjoj uvodnoj konferenciji za medije.

- Treniram i vrlo dobro se osećam na terenu. Polako pravim određene korekcije i modifikujem svoju igru da bi sve funkcionisalo kako treba od početka - istakao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ: “NOVOSTI” NA TRENINGU ĐOKOVIĆA: Nole štimuje ruku, a majstori stadion

NADAL PRVI FAVORIT HVALIO je juče Novak Nadala: - Glavni je favorit za osvajanje titule. Ne bi bilo fer proglasiti favoritom nekog drugog, jer je toliko puta osvojio ovaj turnir. Izgubio je samo dva puta u svojoj karijeri na pariskoj šljaci. To je vredno poštovanja. Ipak, veruje Novak i u sebe. - Volim da igram na Rolan Garosu. Biti broj jedan na svetu daje puno samopouzdanja. Nadam se da ću imati dobre dve nedelje na turniru - kaže Nole.

Prvi reket sveta naglašava da su mu grend slemovi, kao što je predstojeći pariski, strateški ciljevi.

- To su turniri zbog kojih nastavljam da se profesionalno bavim tenisom. Želim da na njima igram najbolji tenis i da osvajam trofeje. Moj trenažni program i proces se postavljaju tako da vrhunac forme bude na grend slemu. U dugoročnoj strategiji, koju postavljam sa timom, grend slemovi su najvažniji.

Međutim, nikada ne kalkuliše na manjim turnirima.

- Možda mi se u prošlosti obilo o glavu to što sam sebe davao sto odsto na svakom turniru i u svakom meču, pa mi je posle ponestajalo snage. Ali nisam takav tip da neke mečeve odigram s pola snage. Ako se radi o turnirima druge kategorije, to ne znači da na njima dajem nešto manje od maksimuma. Naprotiv. Kad izađem na teren, za mene je to jedini meč.

PROČITAJTE JOŠ: RG: Đoković protiv Hurkača u prvom kolu

Sada se, međutim, radi o grend slemu, što znači da bi forma trebalo da bude najbolja. Novak potvrđuje da je sve na svom mestu pred početak Rolan Garosa.

- Osećam da sam vrlo blizu svoje najbolje igre. U Madridu sam osvojio turnir i nisam izgubio nijedan set, u Rimu sam takođe imao fantastične mečeve, iako sam u finalu sa Nadalom, kada mi je ponestalo snage, oba seta izgubio poprilično lagano - siguran je Novak u sebe.

Osvrnuo se naš teniski as i na saradnju sa svojim bratom Markom u Madridu, kada je uzeo titulu, odgovarajući na pitanje kako je funkcionisala ta dinamika i koliko su bili braća, a koliko trener i igrač.

PROČITAJTE JOŠ: Troicki bez učešća na Rolan Garosu

- Od početka godine imamo dogovor da, gde ne putuje Marijan, putuje on. Zahvalan sam mu, jer ima svoju tenisku školu i svakodnevni posao u Marbelji, a opet želi da putuje sa mnom, da mi se nađe, da mi pomogne. U početku je bio čudan osećaj, jer nikada pre nismo bili u tim ulogama. Vrlo dobro se snalazi. U redovnom je kontaktu s Marijanom i ostalim članovima ekipe. Ne trudimo se previše da razdvajamo uloge. Isto je da li sam van terena njegov brat ili igrač na terenu. U Madridu je sve funkcionisalo izvanredno i vrlo mi je bilo drago da možemo da krunišemo našu saradnju jednim tako velikim trofejem.

Pričao je Novak i o odličnim igrama ostalih naših tenisera.

- Izvanredni su bili uspesi Đerea, Lajovića i Krajinovića u poslednje vreme. I Kecmanović je uspeo da se probije u prvih sto. To je veoma bitno za srpski tenis. Važno je i zbog mlađih generacija koje se odlučuju kojim će sportom da se bave. Nije me previše iznenadio uspeh Lajovića i ulazak u finale u Monte Karlu. Oduvek sam bio svestan da poseduje kvalitet i igru da može da pobedi najbolje igrače na svetu.