Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je danas u finalu masters turnira u Monte Karlu od Italijana Fabija Fonjinija u dva seta, 3:6 i 4:6.

U njihovom prvom duelu Fonjini je do pobede došao posle sat i 38 minuta igre.

Fonjiniju je ovo prva masters titula u karijeri, a ukupno deveta na ATP turnirima.

PRVI SET

0:1 Ubedljivo otvaranje meča Fonjinija. Italijan lagano osvaja servis gem, Lajović nije uspeo da zapreti ni u jednom poenu, a ne da ga i osvoji.

1:1 Lajović odgovara na isti način. Srbin osvaja svoj servis nešto teže nego li rival, ali najvažnije da nije dozvolio odmah brejk na startu meča.

2:1 Srbin pravi brejk. Iako se činilo da je Fonjini izgledao mirnije i bolje na startu meča desilo se nešto suprotno. Naime, Dušan pravi brejk i to posle dve greške Italijana, pogotovo je velika bila ona na 30:40. Odlično kreće finale po Lajovića.

2:2 Fonjini uzvratio brejkom. Kakav je poen dobio Lajović na brejk lopti! Jedva je dohvatio loptu, odigrao preko mreže, Fonjini je napravio špagu, ali nije uspeo da je vrati! Potom je Dušan odigrao odličan poen, ali je uzvratio i Italijan za izjednačenje. Imao je Italijan posle trećeg izjednačenja novu brejk priliku, ovu je iskoristio.

2:3 Fonjini vraća prednost. Vetar je opet počeo da duva u Monte Karlu, pa to kao da je malo počelo da smerta igračima. Italijan osvaka gem na svojo servis, ali dosta grešaka sa obe strane.

2:4 Novi brejk Fonjinija. Lajović popušta, Italijan je stigao do novog brejka. Iskoristio je nekoliko grešaka našeg tenisera da dođe do prednosti u ovom setu.

2:5 Fonjini dolazi do potvrde brejka. Italijan je imao 40:0, Lajović usšeo da dođe do 40:40 i činilo se da može do novog brejka, ali onda dva poena Fonjinija i velika prednost u prvom setu.

3:5 Lajović je još uvek u prvom setu. Srbin nije dozvolio rivalu da odmah završi set, pa će Fonjini u narednom gemu servirati za vođtsvo u finalu Monte Karla.

3:6 Imao je Lajović brejk loptu i drugi servis Fonjinija, ali Italijan je odigrao dobro spasao brejk loptu, pa onda vezao još dva poena za osvajanje prvog seta.

DRUGI SET

0:1 Brejk Italijana. Gde je stao u prvom, nastavio je Fonjini u drugom setu. Dobio je početni gem na servis Lajovića i sve mu sada polazi za rukom.

1:1 Sjajno! Odmah je Lajović uzvratio na sjajan način! Uspeo je da pogodi dve sjajne paralele i dođe do brejka i izjednačenja.

2:1 Potvrđuje Lajović brejk. Siguran je bio na svoj servis i stigao do prednosti.

2:2 Nova propuštena prilika. Imao je Lajović u ovom gemu priliku za novi brejk, ali nije uspeo da je iskoristi. Šteta, bio je to dobar gem, dugo je trajao. Italijan je izjednačio.

2:3 Ponovo Italijan ima brejk prednosti. Duci je ponovo u problemu,sada mora da juri Fonjinija.

2:4 Čudan gem, u kojem se vide problemi Fonjinija, koji skraćuje poene. Lajović je došao do 30:30, a onda imao poen u svojim rukama i na kraju promašio smeč. Ta greška skupo ga je koštala, pa je izgubio i gem.

3:4 Lajović osvaja scoj servis, Fonjini ima dosta problema sa povredom i ako meč potraje veće šanse će imati Srbin da osvoji trofej. Samo je potreban jedan brejk da se Dušan vratiu u meč.

3:5 Fonjini se sada kreće kao da nema problema i osvaja gem. Samo još jedan gem je potreban Italijanu da osvoji Monte Karlo.

4:5 Duci se ne predajte tako lako! Koristi greške Fonjinija i osvaja ovaj gem

4:6 Fonjini osvaja gem, set i meč. Veliki uspeh Italijana i prva masters titula u karijeri.