Najbolji svetski teniser Novak Đoković odbacio je glasine o sukobu sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, koji se odnosio na smenu predsednika Asocijacije teniskih profesionalaca Krisa Kermoda.


- Video sam Rodžera, bili smo na ceremoniji otvaranja centralnog terena. Imali smo mali razgovor, nije bilo vremena za političke teme. Nadam se da ćemo za to imati vremena u narednih nekoliko dana. Nije neophodno da se stvara bilo kakva napetost između nas, mi smo u veoma dobrim odnosima – rekao je Đoković.


Pročitajte još: ĐOKOVIĆ PRED START NA MASTERSA NA FLORIDI: Naučio sam lekciju


Švajcarski teniser kritikovao je Srbina jer nisu razgovarali pre glasanja tokom kojeg su predstavnici igrača odlučili da Kermodu ne odobre produženje ugovora.


- Već je dosta stvari odlučeno, tako da nije neophodno da se sastajemo u ovom trenutku, videćemo da li će se to desiti ove sedmice ili ne – rekao je Federer.


Pročitajte još: ĐOKOVIĆ DOBIO POJAČANjE U MAJAMIJU: Nole jači za Vajdu


Srpski as uputio je poziv dvojici tenisera da iznesu svoje izuzetno važno mišljenje, ali i podsetio da su predstavnici igrača glasali da se Kermodu ne obnovi ugovor, a ne Savet igrača.


- Savet je deo strukture, mi nismo deo odbora i ne odlučujemo o ovakvim stvarima. Članovi odbora su ti koji glasaju za ono što smatraju prikladnim za igrače. Rodžer i Rafael su ikone našeg sporta već dugi niz godina i njihova mišljenja su izuzetno važna za sve. Ako žele da budu aktivni i postanu deo toga, zvanično ili nezvanično, to će biti dobra vest za sve nas – završio je Đoković.