Snovi se ipak ostvaruju. Proći će verovatno dosta vremena dok shvati da je sve ovo java, ali do tada se u Indijan Velsu čuje samo jedno ime – Bjanka Andresku (18).

Razlog je jednostavan. Kanadska tinejdžerka je u finalu turnira u kalifornijskoj pustinji pobedila trostruku grend slem šampionku Anđelik Kerber (Nemačka) i stigla do prve titule u karijeri – 6:4, 3:6, 6:4.

U prva dva seta je viđen po jedan brejk, u prvom je to učinila Bjanka, u drugom Anđelik pa je treći set morao da reši pitanje pobednika. Nemica je prva oduzela servis protivnici (3:2), ali se Kanađanka vratila, napravila dupli brejk i došla na korak do trofeja (3:5).

PROČITAJTE JOŠ: Kanadska tinejdžerka Kecmanovićev pandan u ženskoj konkurenciji

Međutim, u odlučujućim trenucima su joj se „zavezale“ ruke. Imala je tri meč lopte na svoj servis, priliku da sve završi, ali je umesto toga Kerber napravila brejk i izgledalo je da je psihološka prednot na njenoj strani. Ali, mlada teniserka nije imala nameru da se preda, uzvratila je brejkom i došla do najboljeg rezultata u dosadašnjoj karijeri.

Kakav je skok na VTA listi čeka najbolje govori to što će biti na 24. mestu. Godinu je započela kao 178. igračica sveta...

Bjanka je rođena 16. juna 2000. godine u Tornhilu (Ontario). Njeni roditelji su Niku i Marija Andresku koji su se doselili iz Rumunije. Tenisom je počela da se bavi sa svega sedam godina i to u Rumuniji, ali se ubrzo vratila u Kanadu gde se u potpunosti posvetila "belom sportu".