ĐERE SA SUZAMA U OČIMA: Mama, tata, ovo je za vas!

N. Stanojčić

24. 02. 2019. u 23:35

Oni su imali najveći uticaj na mene, zbog njih sam ovde. Nadam se da me gledaju – pričao je Laslo. Čestitke i podrška i od legendarnog Kuertena...

ЂЕРЕ СА СУЗАМА У ОЧИМА: Мама, тата, ово је за вас!

Laslo Đere Foto: EPA

Prva titula u karijeri, osmeh, sreća i onda suze. Tako je izgledalo finale turnira u Rio de Žaneiru. Laslo Đere je posle velike borbe pobedio Feliksa Ožea-Alijasima (Kanada) i došao do trofeja.

Međutim, kada je u ruke dobio mikrofon i kada se, kako to obično biva, zahvalio organizatorima, sponzorima, skupljačima loptica usledio je govor iz srca. Sa posebnom posvetom. Za roditelje koji su umrli od raka.

- Trofej posvećujem njima. Majka je preminula pre sedam godina. Oca sam izgubio pre nekoliko meseci. Oni su imali najveći uticaj na mene, zbog njih sam ovde. Nadam se da me gledaju – počeo je Laslo pokušavajući da zadrži suze.

Publika je to prepoznala, svi su ustali, aplaudirali, pružili mu podršku, ali ni oni, kao ni sam Đere nisu uspeli da izdrže. Suze su krenule... Uspeo je da smogne dovoljno snage da nastavi.

- Zahvalan sam mlađoj sestri koja je kod kuće, ona mi je velika podrška i zahvalan sam što je imam. Hvala i mojoj devojci koja je bila sa mnom u najtežim trenucima. Naravno, hvala vama na tribinama koji ste me bodrili.

Dobio je gromoglasan aplauz, a onda je legendarni Gustavo Kuerten prišao da mu preda i pehar. Posle ceremonije je i sam Guga, nekada prvi reket planete, prišao Đereu da mu još jednom čestita.

Dan koji će Laslu ostati urezan u sećanje...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Desanka

24.02.2019. 23:51

Učinio si da sve majke budu ponosne,kad ovakvi sinovi,igraju za njih.Hvala Laslo,hvala za suze u mojim ocima i ponos u duši.

Bonaparta

25.02.2019. 00:03

Bravo Laslo. Sve čestitke. Neka te dragi Bog blagoslovi i čuva. Nadam se da ćeš doseći uspehe Noletove. Iskreno ti od srca to želim. Siguran sam da bi tvoji roditelji bili presrećni i ponosni na tebe. Ponosni smo i mi .

SUZICE...

25.02.2019. 00:28

Kakav tekst, kakva emocija, kakav stil pisanja...Bravo za Đerea, i bravo za novinara koji je nama čitaocima toliko lepo dočarao sva njegova osećanja...

Bisa

25.02.2019. 09:16

Kada se sve stiša i dodje na svoje mesto, stvari ce da dobiju pravo značenje i biće jasno da covek moze nekome da posveti svoje delo, ali samo sebi moze da posveti svoj zivot, onaj koji su mu dali roditelji da bi ga slavio i čuvao.

Čika Jova

25.02.2019. 10:21

Nasi apetiti su, uvek, veći od tvojih. Nadam se da ćeš ispuniti naše želje, a samim tim i tvoje. Puno sportske i životne sreće!