Đoković: Nisam siguran da ću igrati na završnom turniru DK

Đ.M.

petak, 22. 02. 2019. u 15:05

Ђоковић: Нисам сигуран да ћу играти на завршном турниру ДК

Novak Đoković foto: D. Milovanović

O selekciji Srbije uvek razmišljam, a kao što znate ATP je pokrenula ATP kup, koji će biti održan početkom sledeće sezone i tu ću nastupiti sigurno – kaže prvi reket sveta

TENISKA reprezentacija Srbije će učestvovati na prvom finalnom turniru Dejvis kupa (18-24. novembar u Madridu) verovatno bez Novaka Đokovića! Najbolji teniser na planeti je juče u Beogradu istakao da još nije prelomio da li će igrati u španskoj prestonici.


- Nije sigurno da ću igrati za reprezentaciju Srbije u Dejvis kupu. O reprezentaciji Srbije uvek razmišljam, a kao što znate, ATP, organizacija kojoj pripadamo kao profesionalni teniseri, pokrenula je ATP kup, koji će biti održan početkom sledeće sezone i tu ću nastupiti sigurno, sa kolegama iz reprezentacije - obrazložio je Đoković.Nije krio da se ne slaže sa novim sistemom takmičenja u borbi za čuvenu "salataru".


- Dejvis kup ima dugu tradiciju, ali je odlučeno da bude transformisan na način na koji nekim igračima ne odgovara i ne olakšava ionako tešku sezonu. Zato nije sigurno da ću nastupiti na finalnom turniru Dejvis kupa, ali se vidimo na ATP kupu - jasan je bio Đoković.Podsećanja radi, ATP kup je novoformirano takmičenje koje će premijeru imati od 3. do 12. januara u tri australijska grada (zasad su Sidnej i Brizbejn poznati domaćini). Na njemu če učestvovati 24 nacionalna tima, koja će u prvoj fazi biti podeljena u šest grupa).

Za razliku od Dejvis kupa, u kojem je nagradni fond 20 miliona dolara, ukupna suma za nagrade na ATP kupu je pet miliona manja, s tim što će se pojedinačni rezultati biti bodovani za ATP listu, što nije slučaj sa mečevima u Dejvis kupu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

PG-CG

22.02.2019. 17:54

U Devis kupu , u kome se brane boje državne reprezentacije, ne zarađuje se bogtezna mnogo, ali će zato lova da kaplje u ATP kupu, koji se održava u organizaciji samih tenisera...

PG-CG

22.02.2019. 18:00

Novaku su novac i slava u prvom planu... Čitaoci kritikuju košarkaša Nikolu Jokića, koji ne igra za reprezentaciju Srbije, a glorifikiju Novaka Đokovića, koji, takođe, ne želi da igra za državnu reprezentaciju, i koji, iako nosilac Ordena Svetog Save, koji mu je dodijelila SPC, na Savidan se i ne prekrsti, već ba terenu u Sidneju, izvodi neke budističke rituale...

Leon

23.02.2019. 14:03

@PG-CG - On je već dao dovoljno Srbiji , sad treba da ide na svoje lične rekorde, a takvi kao ti nek puknu od muke .

Radojko

22.02.2019. 19:45

Novak sad da prekine karijeru i ode da "spava" dao je vise od bilo kog sportiste u Srbije.I u parama i u uspesima.On je najveci, najbolji u istoriji sporta Srbije, zato mnogi ne mogu da ga smisle, jer su ljudi siromasni, zavidni, razocarani i ljubomorni.I uvek zele da omalovaze , unize, objasne da je sve namesteno i da nas svi mrze.Kako onda objasniti Novaka , coveka koga svi vole koji je najbolji , a Srbin.To se ne prasta upravo od Srba.