Američki teniser Džon Izner ove godine imao je najuspešniju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Po prvi put na kraju godine završio je među deset najboljih tenisera, osvojio je svoj prvi Masters 1000 turnir i igrao završni Masters u Londonu, a postavio je još neke rekorde.

Izner je ove godine odservirao 1212 asova, što je apsolutni rekord ove sezone, a drugi u istoriji tenisa. Rekorder je upravo „teksaški bombarder“, koji je 2015. godine odservirao 1260 asova.

Izner je u sezoni za nama odigrao i najduži meč u takmičarskoj godini. Kevin Anderson i on su na čuvenoj vimbldonskoj travi, proveli šest sati i 35 minuta. Izner je izašao kao gubitnik iz ovog obračuna dvometraša, a oba tenisera su koristili svoje najjače oružije, serviranje prejakih „projektila“, koje suparnik ne može da savlada. Anderson je imao 49 asova, a Džon Izner čak 53.

Ovaj meč je bio drugi najduži teniski duel u istoriji, a na prvom mestu je isto Izner, koji je 2010. godine, takođe na Vimbldonu, odmerio snage sa francuskim teniserom Nikolasom Maiom, u sada već epskom meču koji je trajao 11 sati i 15 minuta. Tada je Džon izašao kao pobednik, u tom meču je odservirao čak 112 asova.

Videćemo da li će Džon Izner u sledećoj sezoni uspeti ponovo da sruši neki od rekorda koje je sam postavio.