Nadal nezadovoljan: Zašto ne igramo na šljaci?

J. J.

14. 11. 2017. u 20:51

Španac se povukao sa završnog mastersa, koji nikad nije osvojio: Svih osam puta u Lodonu bila je najgora moguća podloga za mene

Надал незадовољан: Зашто не играмо на шљаци?

Rafael Nadal foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

IGRAČ koji sa Novakom Đokovićem deli prvo mesto po broju masters pehara (30) ni iz osmog pokušaja nije uspeo da osvoji onaj završni. Rafael Nadal se zbog povrede kolena povukao sa turnira u Londonu posle poraza u prvom kolu od Davida Gofana (6:7, 7:6, 4:6). Desetostruki šampion Rolan Garosa osam puta se vraćao praznih ruku sa ATP finala.

- Nije pošteno da teniser poput mene na završnom turniru stalno mora da igra na podlozi koja mu ne odgovara. Uvek je to najgori mogući teren za mene - nezadovoljan je "kralj šljake".

Stručnjaci smatraju da bi postavljanje šljake u areni "O2" bilo previše rizično posle tromesečnih borbi na tvrdoj podlozi.

- Kako objasniti igračima da sa pariske tvrde podloge moraju odjednom da pređu na šljaku - pita se Pet Keš.

Uslovi u Londonu najviše su odgovarali petostrukom pobedniku Đokoviću, a ni Federer se nije mnogo žalio.

- Mislim da Rafa nije upotrebio pravu reč kad je rekao da to nije pošteno. Podsećam da ne postoji nijedan masters turnir na travi, i samo jedan u dvorani - lupio je Rodžer packu svom velikom rivalu.

Nadalu dvoranski uslovi i tvrda podloga nisu smetali da u Parizu prođe do četvrtfinala i obezbedi prvo mesto na kraju godine. Od šest titula u 2017, dve je uzeo na tvrdoj podlozi - Peking i Ju-Es open.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vuk

15.11.2017. 07:29

Zar za takvog tenisera postoji problem koja je podloga? Teniser broj 1. ne bira podlogu. Broj 1. je za sve podloge. Ako si bolestan, leči se, ne igraj ni na jednoj, ako nisi bolestan, onda igraj koliko možeš i koliko umeš. Ako ne znaš, pitaj NOLA, njemu ne smeta ni jedna podloga. BUDITE STRPLJIVI I SAČEKAJTE GA, LEPO GA DOČEKAJTE. DAĆE B O G.