KRAJ: Đoković - Monfis 6:3, 6:4

Novosti online

subota, 01. 07. 2017. u 14:32

КРАЈ: Ђоковић - Монфис 6:3, 6:4

Novak Đoković foto: AP

Najbolji srpski teniser na debitantskom nastupu u Istbornu osvojio je trofej, savladavši u finalu Francuza Gaela Monfisa 6:3, 6:4
Najbolji srpski teniser Novak Đoković na debitantskom nastupu u Istbornu došao je do trofeja.

U odlučujućem meču nekada prvi reket planete savladao je Francuza Gaela Momfisa 6:3, 6:4, koji ni u 14. okršaju nije uspeo da slavi protiv Novaka.

NOVAK BREJKOM POČINjE MEČ

Novak je brejkom otvorio finale, uz malu pomoć Francuza koji je na brejk loptu odservirao duplu grešku.

NOVAK LAKO DO 2:0

Lako, uz jedan izgubljen poen, Novak osigurava brejk i vodi sa 2:0.

MONFIS OSTAJE NA BREJKU ZAOSTATKA

Uz jedan izgubljen poen, Monfis osvaja prvi gem na meču.

MONFIS PRIPRETIO

Monfis je pripretio na Novakov servis, posle 40:15 stigao je do izjednačenja, ali je srpski as osvojio naredna dva poena, sačuvavši servis i brejk prednosti - 3:1.

FRANCUZ ODBIO NOVAKOV NAPAD

U najdužem gemu dosadašnjeg toka meča Monfis je uspeo da sačuva servis i ostane na brejku zaostatka. Iako nije imao brejk lopte, Novak je konstantno napadao servis rivala, koji je tek četvrtu gem loptu pretvorio u poen za osvajanje petog gema - 3:2.

ĐOKOVIĆ S NULOM DO 4:2

Lako, bez izgubljenog poena, Novak osvaja šesti gem prvog seta.

NOVAK PROPUSTIO TRI BREJK LOPTE

Bio je Novak nadomak prilike da na sopstveni servis reši prvi set, ali je propustio tri brejk lopte i ostavio Francuzu nadu da može do preokreta. Poveo je Srbin 15:40, , posle toga imao još dve prilike da drugi put u dosadašnjem toku meča oduzme servis Monfisu, koji je posle spašavanja četiri brejk lopte iskoristio prvu priliku za osvajanje gema - 4:3.

MONFIS SERVIRA ZA OSTANAK U SETU

Relativno lako, uz dva izgubljena poena, Đoković dolazi na korak od osvajanja prvog seta. Monfis u narednom gemu servira za ostanak u setu.

NOVAK BREJKOM DO 1:0 U SETOVIMA

Kako je počeo, tako je Novak i završio prvi set - brejkom. Srpski as je posle izgubljenog prvog poena u gemu, naredna četiri osvojio i drugim brejkom u dosadašnjem toku meča uradio polovinu posla do prvog trofeja u Istbornu - 6:3.

NOVAK SPASAO DVE BREJK LOPTE

Najbolji srpski teniser prvi put na meču suočavao se sa brejk loptama, ali je uspeo da se odbrani i osvoji uvodni gem drugog seta. Monfis je od početka gema bio agresivan, posle 30:30 imao je dve brejk lopte, ali je Srbin uspeo da sačuva servis iskoristivši prvu gem priliku.

MONFIS LAKO DO 1:1

Lako, uz jedan izgubljen pri rezultatu 40:0, Monfis osvaja prvi servis gem u drugom setu.

NOVAK ČUVA SERVIS

Ponovo je zapretio Monfis na Novakov servis, poveo je 0:30, ali je Đoković uspeo da osvoji naredna četiri poena, jedan uz malu pomoć mreže, i sačuva servis - 2:1.

MONFIS DRŽI KORAK ZA NOVAKOM

Monfis je drugi servis gem u drugom setu osvojio na identičan način kao i prvi. Uz jedan izgubljen poen, pri vođstvu 40:0 - 2:2.

NOVAK PONOVO SPAŠAVAO BREJK LOPTU

Novak uspeva da održi minimalnu prednost u drugom setu, ali Francuz sve ozbiljnije preti. Monfis je i u petom gemu uspeo da dođe do brejk lopte, ali je Đokoviću u najvažnijim momentima proradio prvi servis, koji ga je doveo do vođstva 3:2.

NOVI LAK GEM ZA MONFISA

Monfis i treći servis gem u drugom setu osvaja uz jedan izgubljen poen.

KONAČNO LAKŠI GEM ZA NOVAKA

Posle dva vezana servis gema u kojima se suočavao s brejk loptama, Novak osvaja sedmi gem drugog seta uz jedan izgubljen poen - 4:3.

NOVAK BEZ BREJK ŠANSI NA POLOVINI DRUGOG SETA

Monfis deluje prilično sigurno u drugom setu. Dok konstantno napada Novakov servis (propustio tri brejk lopte u dosadašnjem toku drugog seta), Francuz sopstvene servis gemove osvaja bez velikih problema - četvrti uz dva izgubljena poena - 4:4.

MONFIS SERVIRA ZA OSTANAK U MEČU

Bez mnogo drame Novak osvaja deveti gem drugog seta, uz dva izgubljena poena,  i stiže na korak od osvajanja trofeja. Monfis u narednom gemu servira za ostanak u meču.

NOVAK OSVOJIO ISTBORN!

Najbolji srpski teniser je osvojio turnir u Istbornu. Odlučujući poen osvojio je na servis rivala, neiznuđenom greškom Monfisa, uz dva izgubljena poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Miki - Zg

01.07.2017. 16:53

Ma što mislili ,Novak do kraja god. se vraća na tron .Razočaraće se ovi frustrirani franjevci i oni mrzitelji svega pozitivnog u Srbiji -plaćeni za haose i nerede !

Stojanča

01.07.2017. 18:35

Polako ali s igurno Novak se vraća u šampionsku formu. Sledeći je Vimbl d on