Plava šljaka ponovo u Madridu?

Novosti online

25. 11. 2016. u 14:26

Retko kome se svideo eksperiment iz 2012. godine kada su organizatori turnira u Španiji promenili boju podloge

Плава шљака поново у Мадриду?

Plava šljaka u Madridu Foto: Pixsell

Retko kome se svideo eksperiment koji su organizatori turnira u Madridu napravili 2012. godine. Tada su umesto standardne narandžaste stavili plavu šljaku i tako izazvali salvu negativnih komentara.

Najglasniji su bili najbolji svetski teniseri Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, kao i mnoge teniserke poput Marije Šarapove i Karoline Voznijacki koja se na tom takmičenju povredila.

Ipak, nekadašnji rumunski teniser, sada uspešni biznismen i direktor Mastersa u Madridu Jon Cirjak smatra da je plava šljaka dobra stvar.

- Svima se dopadala ta šljaka. Mogli ste lopticu bolje da vidite, jedini problem je bio što su se igrači previše klizali, ali se nikada nisu žalili na boju. Televizije i teniseri su se složili sa činjenicom da su mogli bolje da vide lopticu. Nadam se da ćemo je ponovo imati, svi je žele - kaže Cirjak u intervjuu za “El Espanjol”.

Postojale su spekulacije da bi turnir mogao da se preseli iz španske prestonice, ali je Cirjak istakao da ima odličnu saradnju sa gradonačelnikom Manuelom Karmenom i da će turnir tu ostati još 50 godina.

- Dobio sam nekoliko ponuda, ali će takmičenje ostati u Madridu najmanje do 2021. godine, čak želimo što pre da produžimo ugovor. Što pre to bolje.

Govorio je o Rafaelu Nadalu i o tome da turnir može da preživi i bez njega.

- Ako ostane zdrav može da igra na visokom takmičarskom nivou bar još dve-tri godine. Turnir će preživeti i bez njega, jer Madrid voli sport, a Rafa 2002. i 2003. nije bio tu - zaključio je Cirjak.

PREDLOG ZA PROMENU
Imao je Cirjak i veoma zaniljmvi predlog za promenu u igri.
- Da sam teniski bog napravio bih mnogo veće lopte, usporio igru i smanjio broj gemova po setu na četiri - kaže Cirjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bicko

26.11.2016. 02:47

Genetski modifikovana sljaka!?! ili mozda uzmu prirodnu (crveni oksid) sljaku i ofarbaju je plavim stetnim hemikalijama. posle prodaju licencu ...