Uveo je Dejan Vraneš Anu Ivanović u FED kup reprezentaciju Srbije, bio je jedan od njenih prvih trenera i upravo zbog toga smo njega pozvali da prokomentariše odluku srpske teniserke o povlačenju iz nacionalnog tima.

- Sve je iznenadila takva odluka, ali sam siguran da je dobro razmislila pre nego što je to uradila. Treba joj se zahvaliti na svemu što je učinila za reprezentaciju i normalno da je svima žao zbog toga – počinje Vraneš razgovor za „Novosti online“.

Sličnu stvar je uradila i Jelena Janković, pa se ipak predomislila i vratila u reprezentaciju, a nekadašnji selektor naglašava da ni to nije nemoguće.

- Prvo moram da kažem da je to pitanje za Anu, ja mogu samo da kažem svoje mišljenje. Tako nešto će zavisiti od mnogo faktora, ne znam da li je ikad povukla ovako radikalnu odluku. Treba uvek ostaviti prostor, a vreme će da pokaže da li je to moguće. Ove godine sigurno neće, a sledeće će zavisiti od forme, rezultata, privatnih planova i drugih faktora. Igrači kao ona su uvek dobrodošli u reprezentaciju. Moram da dodam i da Jelena ni u jednom trenutku rekla da se definitivnopovlači, samo nije bila spremna za nastup.

Ovkava odluka može da pomogne Tatjani Ječmenici-Jevtić da počne sa podlmađivanjem tima. Dodatni dokaz za to je pozivanje mlade Olge Danilović.

- Pozdravljam poziv Olge u tim, ona je naša budućnost i očekujem velike rezultate od nje. Ona je budućnost našeg tenisa i uveren sam da će biti prva na svetu, ima potencijal i odlične genetske predispozicije. Već sada je pokazala da može da se nosi sa najboljim juniorkama i biće vođa naše reprezentacije u budućnosti, uz dužno poštovanje Ivane Jorović i Nine Stojanović za koje se nadam da će takođe imati uspehe – zaključio je Dejan Vraneš.

GREN SLEMOVI
Veruje Vraneš da bi Ana i Jelena mogle da osvoje pehar na gren slemovima.
- Daj Bože da se to dogodi, igračie u poznim godinama su već stečeno iskustvo koristile da osvoje gren slem pehar, tako da verujem da to mogu Ana i Jelena. Ivanovićeva je jednom to već uradila, zašto ne bi mogla ponovo, a Jankovićevoj bi to bila kruna duge i uspešne karijere – poručuje Vraneš.