Srpkinja je najbolja u Evropi! Mlada srpska teniserka Kristina Miletić (15) je ovu sezonu završila na prvom mestu na listi “Rejs Masters” (deli tron sa Nemicom Evom Mari-Voraček).

Nagradu teniserke godine koju dodeljuje “Polar”, koju dobijaju po tri prvoplasirane na ovoj listi u konkurencijama 14, 16 i 18 godina je otišla u ruke jedne osobe - Kristine Miletić.

Inače, Kristina i Eva su osvojile po tri trofeja u singlu i dva u dublu. Jedini međusobni susret su odigrale na Mastersu u Ređo Kalabriji, na kome je učestvovalo osam najbolje rangiranih teniserki u konkurenciji do 14 i 16 godina. Srpkinja je na taj turnir došla kao peta igračica Evrope u konkurenciji do 16 godina, a u finalu je pri vođstvu 4:0 za Miletićevu, Nemica predala meč.

- Naravno da mi ovaj uspeh godi i tera me da budem još bolja. Moje ambicije i očekivanja su velika i nikada se ne zadovoljavam postignutim. U potpunosti sam posvećena tenisu i na svakom treningu dajem sve od sebe. Imam samopouzdanje i volju i ostaje rad,rad i samo rad koji će mi doneti rezutlate - kaže Miletićeva.

Iako ima samo 15 godina, visoka je čak 184 centimetra.

- U “belom sportu” nema opuštanja. Želim da se usavršavam i da nastavim da napredujem. Moja želja, a želja i mog stručnog štaba je da uspem i u seniorskoj konkurenciji. Ipak ,ne žurim i ne želim da ta ambicija bude kontraproduktivna. Idem korak po korak i svesna sam da tenis traži pun angažman i ozbiljnost - zaključila je Kristina Miletić.