VEĆ u prvom kolu Rolan Garosa Bojana Jovanovski (37) je završila takmičenje u singlu. Bolja od naše teniserke bila je mlada Italijanka Kamila Đorđi (50) 4:6, 3:6.

- Prvi set je dosta odlučivao. Nisam napravila brejk, imala sam dosta prilika, ali sam ih ispustila. Duple greške su me koštale seta - svesna je Jovanovski. - U 2. setu moja protivnica se opustila i počela da igra još agresivnije. U trećem setu su presudili moj loš servis u bitnim trenucima i neke nekontrolisane, neiznuđene greške.

Našu teniserku boli ruka već duže vreme, još od Australije prošle godine.

- Nije dobro. Idem na terapije, a povreda se i dalje vraća. Pokušaću da do kraja godine nastavim ovako, pa ako bude trebalo, otići ću na operaciju. Jer, ta povreda me dosta muči. Odigram dva turnira, onda me zaboli, pa ne igram. Ni u jednom trenutku nije potpuno bez bola. I kad je dobro, imam strah na forhendu, plašim se da me ne zaboli. Imam veliki prostor između ligamenata u zglobu desne ruke, gde se stalno skuplja voda i pravi upala. Malo teži meč ili trening, i na red dođu terapije. Zbog toga dosta padne samopuzdanje, ne može da se napreduje, niti da se igra dobro. Sve vuče jedno drugo. Moraće nešto da se uradi, ovo nije rešenje - poverila se Jovanovski.