UMESTO prijatne proslave Vaskrsa posle planiranog nedeljnog finala, Novak Đoković je vreme u nedelju provodio u lekarskim ordinacijama u Monaku, iščekujući vesti o stanju povrede.

Zbog bolova u zglobu desne ruke naš as nije bio u stanju da se u subotu ravnopravno suprotstavi Rodžeru Federeru u polufinalu mastersa, ali uprkos očiglednim problemima nije želeo da preda meč, već je ispoštovao protivnika i ostao na terenu do kraja - 5:7, 2:6.

Zbog ovog poraza je ostao bez 620 poena, pošto je branio titulu iz 2013, ali daleko važnije od bodova i ATP liste jeste da se što pre oporavi i vrati na teren. U ovom trenutku, međutim, Novak nije siguran kada će to i da se dogodi.

- Sada mi ostaje da se odmorim. Neću moći da igram tenis neko vreme. Ne znam koliko dugo. To više nije u mojim rukama. Želim da budem 100 odsto zdrav kada sledeći put izađem na teren - rekao je Novak.

Postoje i neke dobre okolnosti u celoj situaciji.

- A to je da neću morati da idem na operaciju. Nemam rupturu ili nešto slično. Čekaju me pregledi kod lekara, još jedan odlazak na magnetnu rezonancu i tada ćemo videti da li se nešto promenilo u odnosu pre sedam dana, kada sam prvi put bio na kontrolama.

Novak nije sasvim siguran o kakvoj se povredi radi.

- Čuo sam mnogo različitih dijagnoza i stvari u proteklih deset dana. Verujte mi, komplikovano je.

Dugačak meč sa Garsijom Lopezom u četvrtfinalu uticao je na pogoršanje stanja zgloba.

- Da, duel je dugo trajao, dugačke su bile i razmene udaraca, uz teške loptice, i to definitivno nije pomoglo stanju moje ruke.

Bol je pratio Đokovića i pre samog početka turnira u kneževini.

- Osećao sam bol u ruci svaki dan u proteklih deset dana. Ponekada je bio prilično intenzivan. Ali, nisam želeo da se povučem protiv Federera, jer bi ljudi počeli svašta da pričaju o meni, mojim predajama i slično. To je bio glavni razlog što sam ostao na terenu do kraja.

Razni su faktori koji su doveli do povrede.

- Sve se nekako desilo u dva dana. Verovatno sam previše jako trenirao po povratku iz SAD. Prelazak na šljaku sa betona i promena loptica su uzeli svoj danak - zaključuje Novak.

Naredno takmičenje na ATP turu za Đokovića bi trebalo da bude u Madridu, od petog maja. Potom sledi Rim.

SKORAŠNjI PROBLEMI
* april 2013. nategnuće zgloba, nije bilo pauze
* novembar 2011. bolovi u ramenu, preskočio Bazel
* novembar 2011. upala ramena povukao se iz Pariza
*septembar 2011. međurebarni mišić, predaja u DK, otkazivanje Azije
* avgust 2011. desno rame, predaja u Sinsinatiju
* april 2011. povreda kolena, odustao od M. Karla
* februar 2011. povreda ramena, odustao od Roterdam