Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je u polufinalu poražen od Švajcarca Rodžer Federer sa 7:5, 6:2, posle sat i 14 minuta igre.

Federer će u nedeljnom finalu igrati protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke, koji je u prvom polufinalu bio bolji od Španca Davida Ferera sa 6:1, 7:6.

15:43 - NOVAK OSVAJA POČETNI SERVIS GEM

Uz samo jedan izgubljen poen, Novak je osvojio početni servis gem na meču.

15:48 - FEDERER SAČUVAO SERVIS

Već u svom prvom servis gemuna meču Federer je bio u problemima, pošto je Novak stigao do 40:40. Ipak, sa dva dobra servisa Švajcarac je uspeo da osvoji gem i sačuva servis - 1:1.

15:52 - SRBIN LAKO DO 2:1

Novak bez ikakvih problema dolazi do 2:1.

15:54 - I FEDERER LAKO OSVAJA GEM

Kao i Novak, sada i Švajcarac veoma brzo i lako dolazi do 2:2.

15:58 - FEDERER ZAPRETIO, NOVAK SAČUVAO SERVIS

Švajcarac je bolje počeo gem, poveo sa 15:30, ali je Novak sa tri vezana poena uspeo da preokrene i osvoji pet gem na meču - 3:2.

16:02 - ŠVAJCARAC S NULOM OSVAJA GEM

Federer bez izgubljenog poena dolazi do 3:3.

16:04 - NOVAK ODRŽAVA MINIMALNU PREDNOST

Srbin je Rodžeru prepustio samo jedan poen u sedmom gemu prvog seta za novo vođstvo - 4:3.

16:13 - FEDERER SIGURAN ZA 4:4

Ovoga puta je Novak uspeo da osvoji samo jedan poen na servis rivala.

16:14 - NOVAK SPASAO BREJK LOPTU, FEDERER SERVIRA ZA OSTANAK U SETU

Prvi do brejk lopte stiže Federer, ali je Novak uspeo da se izvuče i potom sa dva vezana poena dođe na korak od osvajanja prvog seta. Švajcarac je poveo sa 0:30, Đoković je stigao na 30:30, da bi se potom Rodžer izborio za brejk loptu.

16:19 - NOVAK PROPUSTIO DVE VEZANE BREJK I SET LOPTE

Imao je Novak veliku priliku da kazni Federera za propuštenu brejk loptu iz prethodnog gema. Poveo je srpski as sa 15:40, ali je Švajcarac, ipak, uspeo da se izvuče iz veoma neugodne situacije i sa četiri vezana poena dođe do novog izjednačenja - 5:5.

16:24 - FEDERER ODUZIMA SERVIS NOVAKU I SERVIRA ZA OSVAJANjE SETA

Federer prvi pravi brejk i servira za osvajanje prvog seta. Ništa nije nagoveštavalo na početku gema da bi Švajcarac mogao da dođe i do prilike da ugrozi servis Novaka, koji je vodio sa 40:0. Međutim, narednih pet poena pripadaju Rodžeru, koji u narednom gemu ima priliku da okonča prvi set.

16:28 - PRVI SET OSVAJA ŠVAJCARAC

Federer osvaja prvi set posle 48 minuta igre. Švajcarac je iskoristio priliku koja mu se ukazala na najbolji način i uz jedan izgubljen poen došao do prednosti u setovima - 7:5.

16:34 - NOVAK BEZ IZGUBLjENOG POENA OSVAJA PRVI GEM DRUGOG SETA

Bez izgubljenog poena Novak osvaja prvi gem u nastavku meča.

16:35 - NOVAK PRIPRETIO, FEDERER IZJEDNAČIO

Pripretio je Novak Federeru, poveo sa 15:30, ali je Švajcarac potom bez velikih problema uspeo da osvoji tri vezana poena za 1:1 u drugom setu.

16:41 - NOVI BREJK FEDERERA

Federer drugi put na meču oduzima servis Novaku, koji ima velikih problema sa povređenim zglobom na desnoj ruci.

16:43 - FEDERER POTVRDIO BREJK

Lako je Švajcarac potvrdio brejk, Novak gotovo da statira na drugoj strani mreže. Očigledno je bol u desnoj ruci sve jači.

16:45 - DVA BREJKA PREDNOSTI ZA ŠVAJCARCA

Federer novim brejkom otvara vrata finala Monte Karla. Novak sportski ostaje na terenu do kraja meča, ali kao da i on sam želi da se duel što pre okonča.

16:50 - NOVAK SERVIRA ZA OSTANAK U SETU

Uz samo jedan izgubljen poen Švajcarac dolazi na gem od plasmana u finale. Novak će servirati za ostanak u meču - 5:1.

16:51 - NOVAK OSTAJE U MEČU BAREM JOŠ JEDAN GEM

Novak konačno osvaja gem, uz jedan izgubljen poen prekida Federerovu seriju od pet uzastopno osvojenih gemova i produžava meč barem za još jedan gem.

16:53 - FEDERER JE U FINALU MONTE KARLA

Pokušao je Novak da uradi nešto više u finišu meča, došao je do 15:30, ali je Federer, ipak, uspeo da osvoji naredna tri poena i plasira se u finale mastersa gde ga čeka zemljak Stanislas Vavrinka.