Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na druženju sa srpskim novinarima govorio o raznim temama. Pored predstavnika “sedme sile” je dobio pitanja i od srpskih olimpijaca.


Jedno od njih je bilo o tome da li je imao nekada toliko veliku krizu da je sumnjao u sebe.


- Jedan od najtežih momenataje bila povreda lakta koja je krenula krajem 2016. godine. Pauzirao sam šest meseci. Nisam odradio operaciju, pa sam to uradio kasnije. Bilo potrebno vreme da se pokreti usklade. Morao sam da izmenim pokrete kod servisa. Momenti gde sam stvarno doživljavao preobražajiznutra. Morao sam da posložimstvari u sebi da bih mogao da se vratim igri. Pritisak veliki. Pauza. Nije se sredilo bez operacije, pasam morao na operaciju - počeo je priču Đoković.


PROČITAJTE JOŠ: Đoković: Spreman sam za najbolju sezonu u karijeri (VIDEO)


U tim momentima mu je dosta značila pomoć Kobija Brajanta.


- Kobi mi je tada najvišepomogao. Podelio je sa mnom njegova iskustva koja sam mogao da iskoristim kako bih sebi pomogao.On je u poslednjih par godina kuburio sa povredama, razmišljao je o penziji. Hronološki je podelio sve šta se događaloi objasnio mi šta je uradio na psihičkom planu. Objasnio mi je kako je potrebno da se nađe balans između privatnog i profesionalnog. On je deo kolektivnog sporta, morao je da se prilagodi i timu, da razmišlja o ostalim igračima. Nažalost, stradao je u helikopterskoj nesreći - zastao je Novak, pa nastavio:


- Njegovo zaveštanje će živeti. Pogledajte koliko ljudi ga slavi. Uticaj koji ima prevazilazi sve trofeje. Može da se raspravlja ko je veći igrač Džordan, Kobi, Džabar ili neko drugi iz sveta košarke. Međutim, Kobi je utcao toliko na sportiste, dao svima krila da prevaziđu prepreke. Širio je tu harizmu i po meni je to bila najveća stvar.


PROČITAJTE JOŠ: Đoković: Spreman sam za najbolju sezonu u karijeri (VIDEO)


Otkrio je i jedan zanimljiv detalj borbe u presudnim trenucima. Šta je to što radi da bi ostao na pravom putu.


- Disanje, vizuelizacija i vera u sebe. Stvaranje tih slika u glavi. Koristim tehnike mentalnog osnaživanja u sebe. Verujem u Boga, u višu silu. Da vam to da snagu i kada deluje da je nešto nerealno da se ostvari. Možda je teško objašnjivo, ali je realno. Verujem da nas anđeli čuvari nadgledaju i da je Bog sa nama kada radimo sve kako treba i kada verujemo u prave vrednosti - zaključio je Đoković.