Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 53. igrača sveta Italijana Lorenca Sonega posle tri seta, 6:2, 7:6, 7:6.


Kirjos, 26. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 15 minuta. U prvom setu napravio je dva brejka i poveo u meču. U drugom i trećem setu nije bilo brejka, pa je oba puta odigran taj brejk. Kirjos je u drugom setu dobio taj brejk sa 7:3, a u trećem setu sa 3:1.


Kirjos će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Francuza Žila Simona i Urugvajca Pabla Kuevasa.Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je u prvom kolu Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:2. On će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Španca Pedra Martinesa i Nemca Dominika Kepfera.


Francuski teniser Žo Vilfred Conga predao je zbog povrede leđa meč domaćem igraču Alekseju Popirinu. Uoči predaje Popirin je vodio sa 6:7, 6:2, 6:1. Popirin će igrati protiv boljeg iz duela Francuza Uga Gastona i Haume Munara.


Belgijanac David Gofan plasirao se u drugo kolo pobedom protiv Francuza Žeremija Šardija 6:4, 6:3, 6:1. On će igrati protiv pobednika meča Francuza Pjera Iga Erbera i Britanca Kamerona Norija.