Trećeg dana Australian opena igraju svi srpski predstavnici u muškoj i ženskoj konkurenciji, i u singlu i u dublu. Prvi nastup ima jedina naša teniserka Nina Stojanović, čiji je meč prvog kola pomeren za sredu, kada će snage odmeriti sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenko.


Novak Đoković i Filip Krajinović igraće drugo kolo na terenu “Rod Lejver arene”, pa im kiša protiv Tatsume Ita, odnosno Rodžera Federera neće smetati sve i da napolju pada. Najbolji srpski teniser snage će odmeriti sa Japancem, na trećem meču dana (posle dva duela: Kvitova – Badosa i Barti - Hercog), dok će Filip protiv Švajcarca igrati u poslednjem dnevnom terminu, od 22:30 po našem vremenu.


Na terenu broj tri poslednji meč igraće Dušan Lajović i domaći teniser Mark Polmans, u drugom kolu turnira.


Miomir Kecmanović i Norvežanin Kasper Rud igraće u prvom kolu dubla protiv osmih nosilaca južnoafričko-austrijskog para Ravena Klasena i Olivera Maraha. Taj meč je poslednji na programu terena broj 11.


U prvom kolu dubla igra i Laslo Đere zajedno sa Italijanom Markom Čekinatom. Njihovi protivnici biće hrvatsko-holandski par peti nosioci Nikola Mektić i Vesli Kolhof. Meč je poslednji na programu terena broj 14.