Human gest Australijanca iz NBA lige: Igraću u Orlandu da novac koji meni pripada ne ode negde gde ja ne želim

Novosti online

četvrtak, 09. 07. 2020. u 09:22

Хуман гест Аустралијанца из НБА лиге: Играћу у Орланду да новац који мени припада не оде негде где ја не желим

Partik Mils foto: EPA

Košarkaš San Antonija domiraće više od milion dolara organizacijama u Australiji
Košarkaš Patrik Mils je donirao u borbu protiv rasizma više od milion dolara. Ovaj Australijanac na privremenom radu u NBA ligi celu svoju zaradu u San Antoniju, za preostale mečeve u finišu sezone, pokloniće raznim organizacijama koje se bore za rasnu ravnopravnost.

- Ponosan sam što ću svaki cent zarađeni cent od osam utakmica u Orlandu i što ću sav novac, 1.017.818 i 54 centa, donirati direktno pokretu "Black lives matter“ u Australiji, organizaciji "Black death“ i kampanji "We got you", posvećenoj borbi protiv rasizma u sportu u Australiji – rekao je Mils u video poruci.

Patrik Mils će novac zaraditi na predstojećih osam utakmica San Antonija u Orlandu.

- Igraću u Orlandu jer ne želim nikome da prepuštam novac koji može da ode direktno za pomoć prava crnaca - objasnio je prvi Aboridžanin u NBA ligi.

Inače Mils je poznat po tome što na društvenim mrežama propagira rasnu ravnopravnost i podržava borbu protiv rasizma, a naročito mu se dopada kampanja We got you.

- Verujem kada bi svako napravio malu promenu da bi se postigao ogroman uticaj - jedan je od postova košarkaša San Antonija u podršci.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije