Hol na pragu Zvezde: Američki bek iz Patrasa pred potpisom ugovora sa crveno-belima

V. P.

sreda, 08. 07. 2020. u 21:27

Хол на прагу Звезде: Амерички бек из Патраса пред потписом уговора са црвено-белима

Lengston Hol foto: Eurocup

Pregovori koji traju već izvesno vreme su u završnoj fazi, tako da bi košarkaš koji je 2017. kratko nosio i dres Cibone trebalo da se obaveže na dvogodišnju saradnju
AMERIČKI bek Lengston Hol (1991, 193 cm), kome je istekao ugovor sa grčkim Patrasom, biće četvrto pojačanje Crvene zvezde za narednu sezonu.

Pregovori koji traju već izvesno vreme su u završnoj fazi, tako da bi košarkaš koji je 2017. kratko nosio i dres Cibone trebalo da se obaveže na dvogodišnju saradnju. Hol je u grčkom Promiteasu iz Patrasa proveo skoro tri sezone, u protekloj je u mečevima Evrokupa prosečno beležio 11,4 poena i 5,7 asistencija.

Evropsku karijeru načeo je 2014. godine kao igrač italijanske Pistoje, nakon što nije izabran na NBA draftu. Potom se preselio u Kantu, gde se takođe nije dugo zadržao. U decembru 2015. razišao se sa klubom i prešao u nemački Telekom Bon. Usledila je sezona u Kolososu sa Rodosa i kasnije ugovor sa Cibonom, za koju je odigrao samo četiri utakmice, uz prosek od 4,5 poena i 3,5 asistencija.

Do sada su ekipu trenera Saše Obradovića pojačali Lendri Noko, Džordan Lojd i Kori Volden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije