Igor Kokoškov zvanično trener Fenerbahčea

Beta/Tanjug

subota, 04. 07. 2020. u 18:11

Игор Кокошков званично тренер Фенербахчеа
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov novi je trener Fenerbahče, danas je zvanično saopštio turski klub

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov novi je trener Fenerbahčea, potvrdio je danas taj turski klub.

Kokoškov je potpisao trogodišnji ugovor i na klupi Fenerbahčea zameniće proslavljenog trenera Željka Obradovića, koji je ove sezone napustio klub.

"Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike. Svestan sam istorije i tradicije Fenerbahčea, znam i koliko navijača ima. Može se reći da je Fenerbahče jedan od najvećih klubova na svetu. Osećam odgovornost prema navijačima i ljudima koji su me doveli na ovaj važan zadatak. Daću sve od sebe, pokušaću da upotrebim svoje veštine, znanje i iskustvo kako bih postigao uspehe na koji je ovaj tim navikao. Znam da navijači Fenerbahčea vole košarku, zato ćemo pokušati da učinimo sve da ih usrećimo osvajanjem trofeja ", rekao je Kokoškov za klupski sajt posle potpisivanja ugovora.

On je kao trener radio u OKK Beogradu i mladim selekcijama Partizana, a zatim je od 1999. godine radio u SAD.

Od 2000. godine radio je u sedam NBA klubova kao pomoćni trener i osvojio je titulu sa Detroitom 2004. godine. Kokoškov je 2018. godine preuzeo Finiks i postao prvi Evropljanin glavni trener jednog NBA kluba.

Predvodio je reprezentacije Gruzije i Slovenije, sa kojom je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

U novembru prošle godine imenovan je za selektora Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije