O FMP nije razmatrano: Održana još jedna sednica ABA lige

Mi. R.

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 15:23

О ФМП није разматрано: Одржана још једна седница АБА лиге

FMP foto: N. P.

Skupština ABA lige održana je danas preko onlajn platforme i na njoj nije razmatran predlog Partizana o izbacivanju FMP iz regionalnog takmičenja

SKUPŠTINA ABA lige održana je danas preko onlajn platforme i na njoj nije razmatran predlog Partizana o izbacivanju FMP iz regionalnog takmičenja. Ta tačka je ostavljena za narednu sednicu, koja bi trebalo da se održi za dve nedelje.

Na prethodnom sastanku je ABA liga proširena sa 12 na 14 klubova, a sada je odlučeno da se isto dogodi i u rangu ispod, i taj broj učesnika važiće do sezone 2024/25. U ABA 2 će igrati: Sloboda Užice, Zlatibor (Srbija), Široki, Spars (BiH), MZT, Rabotnički (Makedonija), Helios (Slovenija), Gorica (Hrvatska), Sutjeska, Lovćen (Crna Gora). Četiri kluba su dobila specijalne pozivnice: Mladost Zemun, Sloboda Tuzla, Studentski centar i Podgorica.

Ukoliko Primorska ne bude ostala u ABA ligi zbog finansijskih problema, njeno mesto bi zauzeo MZT. Ali o tome će se više znati na narednoj sednici.

Sezona u ABA 1 ligi će početi 19. septembra i regularni deo trajaće do 28. marta. Plej-of je na programu od 4. aprila 2021. godine. Utakmice u drugom rangu regionalnog takmičenja počeće 23. septembra, a razigravanje je planirano od 14. aprila.

Naredna skupština trebalo bi da bude poslednja za predsednika Domagoja Čavloviča iz Cibone, a na tom mestu trebalo bi da ga nasledi Zoran Tošković iz FMP.

OTKAZAN SUPERKUP

PRVA odluka koja je doneta na ovoj skupštini je da ove godine neće biti ABA Superkupa, zbog situacije koja je izazvana pojavom virusa korona. Trofej su prethodne godine osvojili košarkaši Partizana.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije