Budućnost ne menja ambicije: Čekamo šansu iz drugog plana

Tanjug

02. 06. 2020. u 11:37

Будућност не мења амбиције: Чекамо шансу из другог плана

Suad Šehović foto: EPA

Najveći akcenat je na mladim selekcijama i razvojni tim Studentskog centra, kao i popularisanju košarke u Crnoj Gori, piše u saopštenju

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da ciljevi kluba ostaju isti u narednoj sezoni i da će svoju šansu čekati iz drugog plana. Kako se navodi, Upravni odbor kluba izrazio je žaljenje što se nijedno takmičenje nije završilo.


"Zaključakje da su ambicije kluba za narednu sezonunepromenjene. Budućnost će se truditi da u narednoj sezoni, po kvalitetu, bude među prvih pet timova i da iz drugog plana čeka svoju šansu, kao što je to bila strategija i prethodne sezone", pišeu saopštenju objavljenom na sajtu kluba.


KK Budućnost ističe da će u narednoj sezoni dati prioritet domaćim igračima, kao i da za prvi tim imaju 10 igrača među kojima su Džastin Kobs, Nikola Ivanović, Petar Popović, Fedor Zugić, Suad Šehović, Igor Drobnjak, Milić Starovlah, Aleksa Ilić, Danilo i Zoran Nikolić.


"Najveći akcenat je na mladim selekcijama i razvojnom timu Studentskog centra, kao i popularisanju i razvoju košarke u Crnoj Gori. Plan Budućnosti je da kroz učešće razvojnog tima u ABA ligi i kroz takmičarsku sezonu obezbedi gro crnogorskih kvalitetnih igrača", ističe se i dodaje da je cilj da se u narednih 15 dana obavi razgovor sa stručnim štabom u vezi sa planovima i strategijom. "Potrebno je da se nađe najbolje rešenjekada je u pitanju stručni štab prvog tima Budućnosti i razvojnog tima Studentski centar, kako bi se u naredne tri godine realizovao plan razvojnog centra u sklopu Budućnostisa posebnim fokusom na nove naraštaje i razvoj talentovanih mladih igrača", zaključuje se u saopštenju KK Budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije