Predsednik KK Mornar iz Bara Đorđije Pavićević izjavio je da će taj tim u sledećoj sezoni za cilj imati plasman u Evroligi.


- Imaćemo tim koji će napasti plasman u Evroligu, kroz ABA ligu ili Evrokup- rekao je Pavićević za podgoričke Vijesti.


Barani su već počeli da kroje tim za sledeću sezonu, pošto su doveli Amerikanca Tejlora Smita i Aleksandra Lazića, doskorašnje krilo Primorske.


Prethodnih dana kao novo pojačanje Mornara pominjalo se i košarkaš FMP-a Marko Jeremić, kao i bivši krilni centar Budućnosti Erl Klark.


- Povezuje se mnogo igrača sa nama, mnogi nam se i nude, jer hoće da dođu u Bar. Počećemo pripreme sa igračima koje imamo na raspolaganju, pa ćemo onda videti da li nam je potrebno da neke pozicije popunimo.


Odlukom da sezona u ABA ligi neće biti nastavljena, nije odlučeno ko će u Evrokup pored Partizana, a Pavićević ističe da će se drugo po kvalitetu evropsko takmičenje sigurno igrati u Podgorici, Baru i Ljubljani.


- Evroliga je poslala pet prijava u sedište ABA lige. Jednu za Evroligu, koja pripada Crvenoj zvezdi i četiri za Evrokup, koje smo ispunili Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija i mi. Nije definitivno odlučeno, ali mislim da ćemo sigurno igrati u tom takmičenju- zaključio je Pavićević.