Prvo oglašavanje Partizana: Zalagali smo se da se trenutni plasman proglasi konačnim, ali je odlučila većina

Tanjug

sreda, 27. 05. 2020. u 19:28

Прво оглашавање Партизана: Залагали смо се да се тренутни пласман прогласи коначним, али је одлучила већина

KK Partizan logo

O svojim planovima za budućnost, KK Partizan će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna - navodi se u saopštenju crno-belih

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se sezona u ABA ligi završi na terenu, ali da je voljom većine klubova izglasan kraj takmičenja.


- Skupština ABA lige je danas proglasila kraj šampionata za sezonu 2019/20. Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šamponat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona "otkaže", čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni. KK Partizan je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu - navodi se u saopštenju crno-belih.


Dodaje se da je nakon što je izglasano da se liga ne nastavi, Partizan predložio da iz lige niko ne ispadne i da se prvenstvo proširi na 14 timova, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige.


- Partizan se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona „otkaže“. O svojim planovima za budućnost, KK Partizan će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna - zaključuje se u saopštenju Partizana.

Komentari (3)

posmatrac iz daleka

28.05.2020. 13:24

@Mostarac - A koje se to ponistava. Prekida se ABA liga - nemmao plej-ofa . Kao ni u fudbalu. Zavrsavas se redovnim zadnjim kolom bez plej ofa i bez plej auta. DA li ste primetili da u (novu) ABA-ligu (sa 14 clanova) ulaze Split i BORAC iz kolevke srpske kosarke. To niste primetili !!!Da li bi ste bili zadovoljni da su vas pozvali u Evroligu i to da se ukljucite tek u Finalfor ?