Marina Maljković: Sve treba da stane, da se završi tako kako jeste

Tanjug

nedelja, 19. 04. 2020. u 10:53

Марина Маљковић: Све треба да стане, да се заврши тако како јесте

Marina Maljković

Zbog zdravlja sportista, treninga i ogromne pauze, treba ranije da se krene. Posebno što se ženske košarke tiče - kaže selektor košarkašica Srbije
Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je najbolje rešenje da se sva prvenstva zaustave i krene sa pripremama za novu sezonu.

- Sve treba da stane, da se završi tako kako jeste. Imamo situaciju sa Kinom, gde je u muškoj košarkaškoj ligi napravljena greška. Liga je trebalo da se nastavi u aprilu, pa je pomerena za maj, pa na kraju za jul. Oglaganja nisu rešenje, jer sve ovo što se dešava je mnogo ozbiljno. Po mom mišljenju jedino logično i razumno rešenje je da sve prestane i da se sve obustavi - kaže Maljkovićeva.

Marina smatra da bi iz tog razloga trebalo početi ranije sa pripremama za narednu sezonu.

- Pod pretpostavkom da sve prođe u junu mesecu, zašto ne bismo počinjali ranije neke naše klupske pripreme. One kreću u septembru, oktobru, možda je razumno da se krene ranije. Neka to bude i avgust. Zbog zdravlja sportista, treninga i ogromne pauze, treba ranije da se krene. Posebno što se ženske košarke tiče, jer na čekaju kvalifikacije u novembru i EP - poručuje srpska selektorka.