Legendarni košarkaš Irvin Medžik Džonson izjavio je da će se utakmice igrati pred praznim tribinama, ako NBA odluči da nastavi sezonu.

Takmičenje u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu prekinuto je 11. marta zbog pandemije virusa korona, a nekadašnja zvezda Los Anđeles Lejkersa kaže da igranje bez prisutva gledalaca neće predstavljati nikakav problem igračima da se prilagode tome.

- Ima nade i mislim da je potrebna samo jedna utakmica da se košarkaši prilagode igranju na terenu bez publike na tribinama - Džonson u intervjuu za "CNN".

Bivši predsednik Lejkersa veruje da će profesionalni sport igrati važnu ulogu u ozdravljenju nacije posle završetka pandemije virusa Kovid 19.

- Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima, ali samo ako se vodi briga o svima. Verujem da će se sport vratiti, najverovatnije bez navijača na tribinama.

On smatra da NBA neće pokrenuti sezonu dok se kriza sa virusom u SAD ne stabilizuje i dok svi igrači ne budu mogli da budu testirani.

- Doći će vreme, a komesar Adam Silver je napravio sjajan posao sa NBA. On želi da svi igrači budu sigurni pre nego što se vrate na terene. Mislim da će se sport vratiti. Samo je pitanje vremena kada ćemo biti sigurni da je virus pod kontrolom i da ne pogađa celu zemlju. Kada te brojke padnu i stabiliziraju se, sport će se vratiti - zaključio je Džonson.