Potpredsednik ABA lige i predsednik KK Mornar Đorđije Pavićević rekao je da bi regionalna liga bila završena pre 20 dana da nema ulaska u Evroligu.

- Da nema tog plej-ofa i ulaska u Evroligu, lako bismo svi mi doneli odluku. Sigurno da bi ABA liga bila završena pre 20 dana - rekao je Pavićević za TV Vijesti.

Regionalna košarkaška liga zbog epidemije virusa korona prekinuta je kolo pre kraja ligaškog dela, a Pavićević ističe da će odluka kada će se nastaviti sezona, da li će se uopšte nastaviti ili kakav će biti njen epilog, doneti u skladu sa planom Evrolige.

- Evidentno je da su nam vezane ruke i da nećemo moći da donesemo nijednu pametnu odluku u ovom trenutku. Čekaćemo Evroligu koja će doneti ubrzo njen plan odigravanja utakmica, to će nam biti okosnica da ABA ligu privedemo kraju - istakao je Pavićević.

Kako kaže, ABA liga će se naredne sezone, po svemu sudeći, igrati u nešto drugačijem formatu.

- Postoje velike šanse da će se ABA liga proširiti na 14 klubova, da će se samo odigrati plej-of ili fajnl-for prve četiri ekipe, jer svi znamo koliki je ulog svih tih ekipa za narednu sezonu - zaključio je Pavićević.