Pridružio se Navaru, Dončiću i Hajnsu: Dijamantidis izabran u idealnu petorku Evrolige u prethodnoj deceniji

Tanjug

utorak, 31. 03. 2020. u 18:26

Придружио се Навару, Дончићу и Хајнсу: Дијамантидис изабран у идеалну петорку Евролиге у претходној деценији

Dimitris Dijamantidis Foto: N. Paraušić

Dijamantidis, koji je u Panatinaikosu proveo 12 sezona, bio je i u timu decenije od 2000. do 2010. godine
Legendarni plejmejker grčkog Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis izabran je u idealnu petorku Evrolige u prethodnoj deceniji, saopšteno je danas na sajtu takmičenja.

Grčki košarkaš tri puta bio šampion Evrope sa Panatinaikosom (2007, 2009. i 2011.), a najkorisniji igrač tog takmicenja bio je 2011. godine, kada je grčki klub poslednji put bio prvak pod vođstvom trenera Željka Obradovića.

Dva puta je bio najkorisniji igrač Fajnal fora, četiri puta u prvom timu Evrolige, šest puta najbolji defanzivac, dva puta najbolji asistent, a po broju asistencija u karijeri nedavno ga je pretekao sunarodnik i bivši saigrač Nik Kalates.

Dijamantidis, koji je u Panatinaikosu proveo 12 sezona, bio je i u timu decenije od 2000. do 2010. godine.

Nakon povlačenja iz košarke proglašen je za legendu Evrolige 2016. godine, dok je njegov dres sa brojem 13 Panatinaikos povukao iz upotrebe.

Dijamantidis je četvrti košarkaš koji se nalazi u idealnoj petorici protekle decenije u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, a pre njega u idealnom timu našli su se još Kajl Hajns iz CSKA, bivši košarkaš Barselone Huan Karlos Navaro i Luka Dončić, bivši košarkaš Real Madrida i trenutno zvezda NBA ligaša Dalasa.)