IGOR Kokoškov prvi put u selektorskoj akciji. U ponedeljak u beogradskom hotelu "Kraun plaza" okuplja petnaestoricu reprezentativaca pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021, odnosno za dve utakmice u prvom takozvanom FIBA "prozoru".

Debitovaće na klupi Srbije na gostovanju Finskoj 20. februara, tri dana kasnije predstaviće se našoj publici u meču sa Gruzijom u hali "Aleksandar Nikolić".

U konkurenciji za tim u prve dve utakmice u okviru kvalifikacione E grupe su: Miloš Teodosić (Virtus), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Rebić (Jenisej), Dejan Todorović (Andora), Aleksa Avramović (Estudijantes), Marko Simonović (Cedevita Olimpija), Dejan Kravić (Obradoiro), Dalibor Ilić (Igokea), Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović, Rade Zagorac, Novica Veličković (Partizan), Aleksa Radanov, Stefan Đorđević (FMP) i Ognjen Dobrić (Crvena zvezda).

U našoj grupi nalazi se još selekcija Švajcarske, učešće na Evrobasketu obezbediće dva najbolja tima uz Gruziju, koja kao jedan od domaćina ima pravo direktnog plasmana. Posle ovog, predstoje još dva "prozora", u novembru i februaru naredne godine.

Evropsko prvenstvo biće održano od 2. do 19. septembra 2021. godine, i to u četiri države - Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji.