Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović ocenio je da je večerašnji derbi s Partizanom u Beogradu opravdao očekivanja i da su meč odlučili Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž.

- Mislim da je derbi meč opravdao očekivanja, mogli ste da gledate dobru košarku i da u pojedinom momentima uživate u predstavi oba tima - rekao je Mijović novinarima u Beogradu.

Košarkaši Budućnosti izgubili su večeras od Partizana sa 82:87, u utakmici 19. kola ABA lige.

- Znali smo da nas čeka težak posao, zahtevan tim, bez obzira na dve teške utakmice koje je Partizan imao, dosta su široki u rosteru, raspodele minuta i znao sam da će ekipa koja izađe na teren izaći maksimalno energetski pokrivena - rekao je Mijović.

- Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, da smo dobro zatvarali neke stvari koje Partizanu donose ozbiljan rezultat. Imali smo ozbiljan pad u finišu, trebalo je da imamo bolji rezultat na poluvremenu za pobedu u ovom meču - dodao je on.

Trener Budućnosti je pohvalio posebno Markusa Pejdža i Ognjena Jaramaza i naveo da "rastu u sistemu trenera Trinkijerija".

- I kad smo imali dobre odbrane, oni su nas kažnjavali na individualni kvalitet koji imaju - rekao je Mijović.

- Za pobedu u Beogradu, pred ovakvom publikom, koncentracija je morala da bude svih 40 minuta. U situacijama kad je ona padala, posebno u fazi odbrane, kažnjavali su nas. Kad se tome doda momenat važnih poena Jaramaza i Pejdža, mislim da je to na kraju odlučilo utakmicu - dodao je on.

Trener Budućnosti je naveo da se njegova ekipa neće baviti kalkulacijama i da će ići na pobedu u sva tri preostala meča.

- Partizanu želim sve najbolje, a mi smo što se košarke tiče uživali večeras u Beogradu - zaključio je Mijović.

Partizan posle 19 kola ima 15 pobeda, a Budućnost pobedu manje.