Fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić izjavio je u Beleku da bi želeo da preuzme poziciju i ulogu centralnog veznog igrača koju je do sada imao Marko Marin.

- Boriću se za tu poziciju - rekao je Ivanić novinarima u Beleku, u Turskoj, gde je Zvezda na zimskim pripremama, i dodao da definitivno očekuje novi početak.

- Očekuje me novo dokazivanje. Kada dođe novi trener, kao igrač uvek imaš dodatnu želju za dokazivanjem, jer niko ne igra zbog starih zasluga - kaže Zvezdina "osmica".

On je naveo da je zadovoljan prvim delom sezone u smislu ekipe, ali ne i svojom igrom.

- Imao sam neku drugu ulogu, to nije tajna, ali sada predstoji novo dokazivanje. Nije mi bilo prijatno, ali razgovarao sam sa šefom i prihvatio tu ulogu u interesu ekipe.

Ivanić je dodao da se dosta radi na taktici i da je dobro što je nova krv u ekipi dolaskom trenera Dejana Stankovića. Na pitanja da li su ga opteretila velika ocekivanja kada je stigao iz BATE-a, rekao je da svako ko dođe u Crvenu zvezdu nosi veliku odgovornost.

- Više me je opteretilo to što nisam igrao na svojoj poziciji, nego to koliko sam plaćen ili koliko me je Zvezda htela - rekao je dvadesetčetvorogodišnji fudbaler i poručio da, uprkos svemu, jesenas nije razmišljao o odlasku.