Legendarni bivši NBA košarkaš Kobi Brajant (41) i njegova ćerka Đijana poginuli su u nedelju pre podne u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu, u Kaliforniji.

Oni su krenuli u 9:06 ujutru iz Orandž kauntija, odnosno sa heliodroma Džon Vejn. Preleteli su skoro celu širinu Los Anđeles kaunta i u 10 časova helihopter se srušio u mestu Kalabasas. Prešli su put od 10 milja.

Među žrtvama pada aviona još je deo druge porodice, bejzbol trener Džon Altobeli (56), njegova supruga Keri i kćerka Alisa, koja je trebala da igra na turniru kao i Kobijevaerka, potvrdio je Džonov brat za SNN. Bile su saigračice u akademiji Mamba.

Poginula je i ženski košarkaški trener Kristina Mozer koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orandž, mlada košarkašica Pejton i njena majka Sara Čester, kao i pilot Ara Zobajan

on Altobel iradio je kao trener 28 godina, a prošle sezone ga je američki savez bejzbolskih trenera proglasio za trenera godine.

- Pomenuo mi je u subotu da će leteti s Brajantom na košarkaški turnir. Radovali smo se utorku sa sjajnom grupom dece- rekao je Altobelijev pomoćnik Ron La Rufa.