Na Jarinju ponovo rampa za srpske sportiste: Košarkašima iz Trstenika zabranjen ulazak na KiM

Tanjug

24. 01. 2020. u 22:06

На Јарињу поново рампа за српске спортисте: Кошаркашима из Трстеника забрањен улазак на КиМ

Ilustracija foto: I. Radulović

Košarkaši Trstenika bili su na putu za severnu Kosovsku Mitrovicu, gde je bilo zakazano odigravanje utakmice prvog kola plej-ofa Druge srpske lige protiv Trepče
Košarkašima Prve Petoletke iz Trstenika u petak nije dozvoljeno da na adminstrativnom prelazu iz centralne Srbije Jarinje uđu na Kosovo i Metohiju, gde je bilo predvođeno odigravanje utakmice u okviru Druge srpske lige, javlja Kosovo Online.

Košarkaši Trstenika bili su na putu za severnu Kosovsku Mitrovicu, gde je bilo zakazano odigravanje utakmice prvog kola plej-ofa Druge srpske lige protiv Trepče.

Vest je na Fejsbuk profilu potvrdio košarkaš Trepče Igor Dašić, koji je istakao da zaustavljanje sportista mora da prestane.

- Moji saigrači iz KK Trepča nisu u mogućnosti da odigraju večeras prvenstvenu utakmicu u Kosovskoj Mitrovici jer ekipi KK Prva Petoletka iz Trstenika nije dozvoljeno da pređu administrativni prelaz na Jarinju. Niko od sportskih klubova nije reagovao na moju inicijativu, niti su dali podršku da se ovaj problem reši. Ovo mora da prestane - poručio je Dašić.

On je dodao da su iz Košarkaškog saveza insistirali da se utakmica odigra u najkraćem mogućem roku u Raški.

KANCELARIJA ZA KIM: OSUDA ZABRANE KOŠARKAŠIMA
Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je danas kao "delikt protiv savremenih civilizacijskih vrednost i zdravog razuma" zabranu vlasti u Prištini košarkašima "Prve petoletke" iz Trstenika da u Kosovskoj Mitrovici odigraju meč plej-ofa druge srpske lige sa domaćinom "Trepčom".

- Nema nikakvog opravdanja za ovu vrstu administrativnog i pravnog nasilništva, i zahtevamo da se na Kosovu i Metohiji omogući sloboda kretanja, a srpskom narodu konačno prizna pravo na život bez pritisaka i provokacija - kaže se u saopštenju Kancelarije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije